'Valpreventie is effectief en vermindert de druk op de zorg'

07 APR 2023 09:18 | VeiligheidNL

Dit is een expertquote van Elvera Overdevest, adviseur valpreventie bij ouderen, VeiligheidNL

U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen, met vermelding van de naam van de expert en organisatie. Aanleiding: Aandacht voor vallen moet zorginfarct afwenden | medischcontact | ANP

Aandacht voor vallen moet zorginfarct afwenden, schrijft Medisch Contact. Niet voor niets zijn in het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) afspraken gemaakt over valpreventie en krijgen gemeenten de taak om de ketenaanpak valpreventie in te richten voor hun inwoners van 65 jaar en ouder. Hiervoor zijn substantiële middelen beschikbaar en dat maakt het mogelijk om valpreventie op grote schaal landelijk te implementeren.

In het GALA is een stevige ambitie geformuleerd over de ketenaanpak valpreventie en wordt ingezet op het opsporen van ouderen met een verhoogd valrisico, screenen, deelnemen van ouderen aan effectieve valpreventieve beweegprogramma’s en doorverwijzing naar structureel sport- en beweegaanbod.

VeiligheidNL vindt het essentieel dat gemeenten en zorgverzekeraars samenwerken en de ketenaanpak valpreventie samen breed en systematisch organiseren.

De ketenaanpak valpreventie draagt bij aan minder valongevallen en vermindert de druk op de zorg. Zo blijven ouderen vitaal en kunnen zij langer genieten van de dingen die belangrijk voor hen zijn.

Dit is een origineel bericht van
VeiligheidNL

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Zorg