Specialist huizenmarkt biedt nu ook zoekersbestand

12 JUL 2021 10:36 | Alex van Keulen

Het kopen of verkopen van een woning is voor iedereen een spannende situatie. Een woning koop je immers niet elke dag en als je eindelijk die droomwoning hebt gezien, dan wil je die uiteindelijk ook voor de best mogelijke prijs kunnen kopen. Dat geldt in zekere mate ook voor de verkoper. Ondanks de goede zorg en begeleiding door de meeste makelaars, is de verkoop van een woning een spannende aangelegenheid. Niet zelden zit je als verkopende partij met tal van vragen, onder andere met betrekking tot de financiële mogelijkheden van de aspirant-koper. Makelaar Alex van Keulen heeft daarvoor de ideale oplossing. Via het zoekersbestand op de website kunnen geïnteresseerde kopers aangeven wat hun woonwensen zijn en zo hun kans op het vinden van de ideale woning vergroten.

Het zoekersbestand vereenvoudigd het vinden van de juiste koper

Je hoeft geen vastgoed-expert te zijn om te zien dat de woningmarkt meer dan ooit in beweging is. Zo is het vinden van je droomwoning niet zo zeer het probleem, de uiteindelijke aankoop ervan is dat vaak wel. Ook al blijkt de vraagprijs erg realistisch, het wil niet zeggen dat een aangeboden woning voor die prijs wordt verkocht. In veel gevallen wordt een woning voor een hoger bedrag verkocht omdat er meerdere geïnteresseerden zijn. Dat lijkt ideaal voor de verkoper, maar voor de aspirant koper betekent het dat men nog dieper in de buidel moet tasten. Met het initiatief van makelaar Alex van Keulen wordt het voor kopers een stuk eenvoudiger om de gewenste woning ook daadwerkelijk aan te kopen.

Koppeling van de koper aan de juiste woning

Veel makelaars maken gebruik van een zoekersbestand waarin serieuze woningzoekers zijn opgenomen. Hierdoor kan de makelaar snel een woningzoekende koppelen aan een woning die beschikbaar is of op korte termijn beschikbaar komt. Een dergelijke manier van werken betekent dat de periode waarin een woning te koop staat relatief kort is. De nieuwe methode van makelaar Alex van Keulen gaat nog een stap verder. Woningzoekenden kunnen op de website van de makelaar aangeven wat voor woning men zoekt. Op die manier wordt de kans dat de gewenste woning wordt gevonden aanmerkelijk groter. De aspirant koper kan zich summier voorstellen en aangeven in welke prijsklasse men een woning zoekt. Op die manier is het ook voor de verkopende partij duidelijk welk type koper belangstelling heeft voor de woning.

Drempelverlagend

Het zoekersbestand van de makelaar brengt koper en verkoper op een drempelvrije manier bij elkaar. Voor de koper is het duidelijk dat de aangeboden woning voldoet aan zijn of haar wensen. Ook voor de verkopende partij is deze manier van werken bijzonder effectief. Men weet bij een match dat de aspirant-koper serieuze belangstelling heeft en kan daarmee de vele ingeplande bezichtigingen tot een minimum beperken. Een ander bijkomend voordeel is dat de makelaar weet wat de financiële mogelijkheden van de koper zijn. De kans dat een koop alsnog niet door zou gaan door financieringsproblemen is daardoor minimaal. Voor beide partijen is het daardoor een prima manier van kopen en verkopen. De professionele begeleiding door de makelaar zorgt ervoor dat de puntjes op de i worden gezet en beide partijen tevreden kunnen terug kijken op een geslaagde transactie

 

Dit is een origineel bericht van Alex van Keulen

Meer binnen deze rubriek