Regenwater kan ons jaarlijks ruim €200 miljoen besparen!

20 DEC 2017 09:33 | LEQUAL B.V.

Het opvangen van regenwater draagt bij aan een beter milieu en kan u jaarlijks tot wel honderden euro’s besparen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat ongeveer 48 procent van het leidingwater dat we thuis gebruiken, vervangen kan worden door regenwater. Gebruiken we regenwater voor het doorspoelen van het toilet, het schoonmaken van het huis, het bewateren van de tuin en het doen van de was, dan kunnen we per persoon 19.000 liter water per jaar besparen. Dat betekent dat Nederland 323 miljard liter water kan besparen!

Regenwater hergebruiken met een regenwatersysteem

Om regenwater op te vangen en slim te gebruiken, heeft u een waterpomp nodig. De waterpomp zorgt ervoor dat het opgevangen water op de juiste plaatsen in huis terecht komt, zoals het toilet of de wasmachine. Zo is zelfs bewezen dat regenwater geschikter is om mee te wassen vanwege de zachtere structuur en het minder kalk bevat.

 

Samen strijden voor een beter milieu

Leidingwater is schaars en het kost veel energie om dit water te reinigen. Het gebruik van regenwater in huis zorgt voor een verkleind de ecologische voetafdruk. Door meer en meer regenwatersystemen te implementeren bij zowel woningen als bedrijfspanden, strijden we samen voor een beter milieu én lagere waterkosten. In België is het plaatsen van een regenwatersysteem bij nieuwbouw in de meeste gevallen zelfs verplicht.

Bron: www.waterpompshop.nl

Meer binnen deze rubriek