Rodenberg Tillman en Bravinci lanceren intelligent strategisch kompas voor bedrijfsleven

04 APR 2024 14:30 | Bravinci Data Dynamics

Rodenberg Tillman & Associates, Europese marktleider op het gebied van strategische intelligence, gaat een partnerschap aan met Bravinci Data Dynamics. Beide partijen verenigen hun krachten om organisaties in staat te stellen slimme beslissingen te maken vanuit een holistisch perspectief. Het omarmen van de ‘The Bravinci Code’ in het strategisch intelligence-speelveld creëert veerkrachtigheid en marktdominantie. Door strategische intelligence te koppelen aan een gestructureerde aanpak van de zwakke signalen en opkomende signalen vergroten organisaties hun concurrentiekracht en groei en versterken ze hun risicomanagement. 

De kern van strategisch intelligence

De kern van strategische intelligence richt zich op de onvoorziene toekomstige ontwikkelingen in de externe omgeving van organisaties. Ontwikkelingen die een grote impact kunnen hebben. Daarom zijn niet alleen het Britse MI5 en MI6, de Amerikaanse FBI, CIA, NSA, en de Israëlische Mossad actief met eigen interne inlichtingendiensten. Ook internationale bedrijven.

Het Nederlandse bedrijf Rodenberg Tillman & Associates, afgekort RT&A, is een van de weinige dat inlichtingendiensten inricht voor het Europese bedrijfsleven en doet dit al sinds 1985. Oprichter Joseph H.A.M. Rodenberg heeft sinds 2000 maar liefst zes boeken geschreven over strategische intelligence; twee Nederlandstalig en vier Engelstalig. Daarnaast is Joseph zelf de grote gangmaker van de internationale masterclass ‘Strategy & Strategic Intelligence’. Deze masterclass is met honderden deelnemers één van de meest toonaangevende opleidingen op dit gebied in Europa.

Intelligent strategisch kompas

Doordat Rodenberg Tillman & Associates de krachten gaat bundelen met het in Utrecht gevestigde Bravinci Data Dynamics, is de weg vrij voor een intelligent strategisch kompas voor organisaties. Daarvoor hebben Michael Doves en Joseph Rodenberg samen de zogenaamde ‘The Bravinci Code’ ontwikkeld.

Bravinci is actief in datamanagement & intelligence, waarbij ze zich bezighoudt met vraagstukken rond datasysteemintegratie, data science, artificial intelligence en business intelligence. Oprichter Michael Doves, managing partner van het rap groeiende Bravinci, is razend enthousiast: "We hebben de top op het gebied van strategische intelligence in huis gehaald en dit stelt ons in staat menig directiekamer op te schudden.".

De opkomst van strategische intelligence

In januari 2024 was in het FD te lezen dat na tientallen jaren ook de financiële sector eindelijk de kracht van strategische intelligence heeft ontdekt. Financiële marktpartijen als Mastercard, KKR, Lazard, Schroders, HSBC, en Goldman Sachs huren oud-intelligence professionals in van onder andere het Britse GCHQ, MI6 en de Amerikaanse CIA voor hun intelligence activiteiten. Strategische intelligence gaat dan ook verder dan het traditionele risicomanagement.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen