14 september: denk mee over herontwikkeling Waardhuis Kinderdijk

21 AUG 2024 12:51 | Waterschap Rivierenland

Op zaterdag 14 september, tijdens Open Monumentendag, nodigt Waterschap Rivierenland inwoners van Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en Alblasserdam en andere geïnteresseerden uit om mee te denken over de toekomst van het Waardhuis Kinderdijk. Het waterschap onderzoekt op dit moment de mogelijkheden voor een nieuwe functie van het Waardhuis en vindt het belangrijk om te verkennen hoe de omgeving hierover denkt.

Herbestemming Waardhuis Kinderdijk 

Waterschap Rivierenland wil het Waardhuis, gelegen in Werelderfgoed Kinderdijk, een nieuwe functie geven en daarbij het gebouw meer publiek toegankelijk maken. Op dit moment worden de mogelijkheden voor de toekomst onderzocht. Het Waardhuis is een voormalig bestuursgebouw, waarvan de oudste delen stammen uit 1581. Het rijksmonument is onderdeel van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk.

 

Plan nog in vroege fase 

Het plan zit nog in een onderzoeksfase. Begin 2025 neemt het waterschap een besluit over welke richting de herbestemming op gaat. Om een goed beeld van de mogelijkheden te krijgen en om een goed besluit te kunnen nemen, wil het waterschap met inwoners in gesprek gaan over kansen, wensen en zorgen. We nodigen hen van harte uit om langs te komen op Open Monumentendag.

 

Open Monumentendag 14 september

De participatiebijeenkomst vindt plaats op zaterdag 14 september 10:00-16:00 uur in het dijkmagazijn naast het Waardhuis (Molenstraat 238, Kinderdijk). U hoeft zich niet vooraf aan te melden. We roepen op om met de fiets of te voet te komen. Waterschap Rivierenland en adviesbureau COUP zijn aanwezig om met u in gesprek te gaan over de toekomst van het gebouw.

 

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur