Loes Velthoven-Verlinden vanaf 10 november voorzitter NVM-mondhygiënisten

09 NOV 2023 16:41 | NVM-Mondhygienisten

Loes Velthoven-Verlinden vanaf 10 november voorzitter NVM-mondhygiënisten

“Kan verder bouwen op de stevige fundamenten gelegd door Manon van Splunter-Schneider”

NVM-mondhygiënisten is verheugd om te kunnen meedelen dat Loes Velthoven-Verlinden, de huidige vicevoorzitter en bestuurslid op de portefeuille Onderwijs, Scholing en Wetenschap, op 10 november 2023 het voorzitterschap bij NVM-mondhygiënisten overneemt. Manon van Splunter-Schneider zal op de Algemene Ledervergadering van 10 november na meer dan zeven jaar voorzitterschap het stokje officieel overdragen aan Loes Velthoven-Verlinden.

Verbindende rol

Loes Velthoven-Verlinden motiveert haar keuze voor het voorzitterschap als volgt: “Als mondhygiënist ben ik gepassioneerd over het bevorderen van de professionele ontwikkeling en groei van ons beroep. Ik geloof dat we als NVM-mondhygiënisten een belangrijke rol spelen in het verbeteren en bevorderen van de preventieve mondzorg in Nederland en het versterken van de positie van de mondhygiënist in de gezondheidszorg. Elke Nederlander moet kunnen rekenen op een toegankelijke en betaalbare mondzorg.”

Stevige fundamenten

 “Mijn voorganger Manon van Splunter-Schneider heeft NVM-mondhygiënisten op een voortreffelijke wijze op de kaart gezet bij de partijen in de mondzorg, het ministerie van VWS en de politiek. Onder haar voorzitterschap heeft NVM-mondhygiënisten zich verder geprofessionaliseerd als belangenbehartiger voor de leden en kenniscentrum voor de preventieve mondzorg. Op deze fundamenten bouw ik graag verder en op het NVM-najaarscongres van 10 november zullen we hier aandacht aan schenken bij het afscheid van Manon.”

Meer binnen de rubriek Zorg