In het noorden en westen goed pinksterweer

17 MEI 2024 08:47 | Infoplaza Network B.V. | Weeronline

Na een zonnig en warm hemelvaartsweekend staat het volgende lange weekend voor de deur. Zo zonnig en warm als vorige week wordt het niet, maar vooral het noorden en westen van het land kunnen zich opmaken voor aangenaam pinksterweer. Landinwaarts moeten mensen rekening houden met enkele regen- en onweersbuien.

Op deze vrijdag is het bewolkt en vanochtend valt hier en daar wat lichte regen. Op veel plaatsen is het echter droog. Vanmiddag trekt een groot regengebied vanuit Duitsland naar het westen en dit regengebied zal voornamelijk over België trekken. In Limburg moeten mensen ook rekening houden met langdurige perioden met regen en daarvoor staat code geel uit. Er kan in het zuidoosten 20 tot 40 mm vallen. Ten noorden van dit regengebied kunnen enkele felle buien ontstaan en hierbij is hagel, onweer en veel regen in korte tijd mogelijk. In het noorden blijft het droog en breekt de zon af en toe door. Het wordt 16 graden in het zuiden en 23 in het noorden.

De zaterdag begint droog met flink wat zon. In de middag ontstaan in het binnenland enkele regen- en onweersbuien. In het noorden en in de kustgebieden blijft het droog. Het wordt 18 tot 23 graden. Het weerbeeld op eerste pinksterdag is vergelijkbaar met dat van zaterdag. De dag begint droog met zon, maar in de middag komen landinwaarts weer enkele regen- en onweersbuien voor. Wederom hebben mensen in het noorden en in de kustgebieden de betere papieren voor prima buitenweer. De temperatuur stijgt naar 18 graden aan zee en naar 21 in het zuidoosten. 

Pinkstermaandag is het voor iedereen prima weer om erop uit te trekken. De zon schijnt flink en het blijft op veruit de meeste plaatsen droog. Alleen landinwaarts is later op de dag weer een enkele regen- of onweersbui mogelijk. De temperatuur stijgt naar 18 tot 21 graden en daarmee is de temperatuur heel gebruikelijk voor de pinksterdagen.

Goed insmeren is het advies

De zonkracht is dit lange pinksterweekend iets om rekening mee rekening te houden. Er is sprake van zonkracht 5 en dan kan een onbeschermde huid tijdens zonnige momenten binnen 20 tot 40 minuten verbranden. Insmeren is dan ook zeker aan te raden, zeker als mensen tussen 12:00 en 15:00 uur buiten zijn. 

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws