Familie Cruijff werkt samen met Box to Box films en Lusus, aan Johan Cruijff legacy-serie

04 AUG 2023 17:26 | Lusus Media Group B.V.

Cruijff documentaireserie in de maak voor release in 2025.

Een high-end documentaireserie over het leven van de legendarische Johan Cruijff, is momenteel in de maak door het bekroonde productiehuis achter onder andere Drive to Survive, Box to Box Films en de Nederlandse producent Lusus.

De serie, die later dit jaar in productie gaat, is de eerste in volledige samenwerking met de Cruijff-familie en zal een nieuw en uniek licht werpen op het complexe en charismatische leven en de carrière van een man die wordt geprezen als een van de meest invloedrijke figuren van het moderne voetbal én een van de grootste internationale voetballers aller tijden.

De serie bevat interviews met degenen die het dichtst bij Cruijff zelf staan, waaronder diens familie, evenals anekdotes en verhalen van andere legendes uit het voetbal die nauw met hem hebben samengewerkt en zijn beïnvloed door zijn genialiteit. De serie zal ook nooit eerder vertoonde archiefbeelden bevatten die een exclusieve kijk geven in de mens Cruijff, zowel op als naast het veld.

Box to Box Films en Lusus hebben een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van internationale en hoogstaande sportdocumentaires. Box to Box is het productiebedrijf achter het wereldwijde fenomeen DRIVE TO SURVIVE, evenals de hitseries BREAK POINT, FULL SWING en TOUR DE FRANCE: UNCHAINED, allemaal voor Netflix, en binnenkort ook WANTED: THE ESCAPE OF CARLOS GHOSEN voor Apple TV+ alsook bekroonde documentaire films, waaronder MARADONA, SENNA en OSCAR-winnende AMY. Lusus' track record bestaat onder meer uit de hitseries DAT EEN WOORD: FEYENOORD voor Disney+ en BINNEN BIJ ORANJE voor Prime Video.

De serie wordt geleid door uitvoerend producenten James Gay-Rees en Paul Martin (mede-oprichters Box to Box Films) en Jaap Schneider en Peter Vis (oprichters Lusus).

Over de serie zei de zoon van Johan Cruijff, Jordi Cruijff: “Er zijn al veel mooie films gemaakt over mijn vader. Voor het eerst hebben wij als familie besloten om deel te nemen aan een project als dit, omdat we denken dat de tijd rijp is om dat te doen. We streven naar een meesterwerk dat onder meer de persoon achter de speler en coach omvat, zijn tijd bij Ajax, FC Barcelona, het Nederlands elftal, zijn jaren in de VS, zijn impact op het voetbalspel en zijn blijvende nalatenschap dat blijft veel mensen inspireren.”

James Gay-Rees, Executive Producer voor Box to Box Films zei: “Om deel uit te maken van deze bevoorrechte samenwerking met Lusus en de Cruijff-familie, om het verhaal te vertellen van deze werkelijk radicale en eigenzinnige persoon, geeft ons als filmmakers de zeldzame kans om de toon te zetten met zeer uitdagende vertelvormen. Het verhaal van Cruijff vraagt niets minder; het is enorm spannend .”

Jaap Schneider, Executive Producer voor Lusus zei: “ Het komt niet vaak voor dat iemand de kans krijgt om het waarachtige verhaal van een van de grootsten aller tijden van binnenuit te vertellen. En na het zien van de Maradona, Pele en Michael Jordan documentaire(serie)s in de afgelopen jaren, geloof ik dat de Cruijff-serie nog krachtiger kan zijn vanwege zijn gelaagde persoonlijkheid en het feit dat hij niet alleen een voetballer was, maar een visionair op vele niveaus. We zijn enorm trots dat we het vertrouwen van de familie Cruijff hebben gekregen om dit verhaal voor het eerst van binnenuit te vertellen.”

De productie start later dit jaar met het oog op een beoogde wereldwijde release in Q3 of Q4 van 2025. Box to Box Films en Lusus zijn momenteel in gesprek met een aantal geïnteresseerde uitzendplatforms.

Fotobijschrift: Copyright-Cruyff-Management

Meer binnen de rubriek Entertainment