Geert van Nispen zet alles op alles voor de FKT op de GR11 en steunt ParkinsonNL

28 MEI 2024 15:37 | Geert van Nispen

Geert van Nispen, een toegewijde trailrunner, gaat een indrukwekkende uitdaging aan: het verbeteren van de Fastest Known Time (FKT) op de GR11, een 840 kilometer lange route door de Spaanse Pyreneeën met 44.000 te overbruggen hoogtemeters. Deze heroïsche inspanning is gekoppeld aan een goed doel, namelijk het inzamelen van donaties voor ParkinsonNL.

De uitdaging

Gemotiveerd door een eerdere tocht, wil Geert de snelste tijd ooit neerzetten. De huidige FKT staat op 16 dagen, 6 uur en 59 minuten gevestigd door de Zwitserse trailrunner Mario Hipleh. Geert gaat op zaterdag 1 juni de uitdaging aan om dit in iets meer dan 15 dagen te volbrengen, volledig self-supported. 

Bewustwording creëren voor Parkinson

Geert's avontuur is meer dan een sportieve uitdaging; het is een diepe, persoonlijke missie voor zijn moeder die ruim 10 jaar geleden gediagnosticeerd is met Parkinson. Geert wil niet alleen zijn fysieke grenzen verleggen, maar ook geld inzamelen en bewustwording creëren voor onderzoek naar Parkinson. "Avontuurlijk leven is een keuze," zegt Geert. "Met deze poging hoop ik niet alleen mijn eigen grenzen te verleggen, maar ook anderen te inspireren om hun dromen na te jagen en iets terug te doen voor de maatschappij." De diagnose Parkinson van zijn moeder heeft hem diep geraakt en gemotiveerd om zich in te zetten voor de strijd tegen deze ziekte.

Doneren kan via; https://geertvannispen.nl/parkinson/ of direct via: https://www.inactievoorparkinson.nl/fundraisers/geert-van-nispen

Volg Geert's avontuur

Volg Geert’s voortgang live via www.geertvannispen.nl/live-tracking. Op de website https://geertvannispen.nl worden regelmatige updates en achtergronden over zijn voorbereiding en de indrukwekkende uitdaging zelf gedeeld. Daarnaast is Geert actief op social media, waar hij zijn ervaringen en motivaties deelt op Instagram, LinkedIn en Facebook.

Geert zijn avontuur wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van diverse partners. Emixion gevestigd in Nijmegen zorgt als multidisciplinair online bureau voor alle “bijna live” communicatie tijdens en op weg naar de FKT op de GR11.

Overige informatie

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen