Ingenieursgroep Nederland heeft 100% van de aandelen van Covalent overgenomen

24 SEP 2024 09:00 | Ingenieursgroep Nederland

Rotterdam, 24 september 2024 - Ingenieursgroep Nederland heeft op 21 september j.l. 100% van de aandelen van Covalent, gevestigd in Amersfoort, overgenomen.  

Ingenieursgroep Nederland richt zich op ingenieurs- en adviesdiensten en zijn georiënteerd op de vitale infrastructuur. Met de uitbreiding van Covalent is Ingenieursgroep Nederland beter in staat om haar diensten op zowel ontwerp-, realisatie, beheer & onderhoud en hergebruik van de vitale infrastructuur binnen Nederland te faciliteren.  

Covalent heeft in de afgelopen 20 jaar een sterke reputatie opgebouwd in de inframarkt. Het bedrijf biedt met name technisch projectmanagement en adviesdiensten aan voor complexe technische en infrastructurele projecten.

De expertise van Covalent sluit naadloos aan op de ambitie van Ingenieursgroep Nederland om haar positie in de markt te versterken en haar klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. De overname van Covalent past perfect in de strategie van Ingenieursgroep Nederland om als samenwerkende ingenieurs- en adviesbureaus te opereren, waarbij meerdere zelfstandige entiteiten actief blijven. Dit zal ook het geval zijn voor Covalent. 

Frank de Vries, medeoprichter van Covalent, licht toe: Ingenieursgroep Nederland is de ideale partij om de Covalent dienstverlening aan toe te voegen. Gezien het feit dat de huidige aandeelhouders binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd bereiken, is het zeer wenselijk om het bedrijf over te dragen en de toekomst ervan veilig te stellen. Na een uitgebreide zoektocht bleek Ingenieursgroep Nederland de perfecte partner te zijn. Niet alleen omdat de dienstverlening van beide bedrijven complementair is, maar ook vanwege de overeenkomsten in cultuur en organisatiestructuur. Door deze overname ontstaat een breder dienstenpakket, waardoor klanten nog beter bediend kunnen worden en medewerkers de kans krijgen om verder door te groeien. Je zou dus kunnen zeggen 1 + 1 = 3!" 

Meer binnen de rubriek Economie en geld