Persuitnodiging: Krajicek Foundation richt blik op toekomst tijdens 25-jarig bestaan

16 JUN 2022 16:51 | Krajicek Foundation

Persuitnodiging

KRAJICEK FOUNDATION RICHT BLIK OP TOEKOMST TIJDENS 25-JARIG JUBILEUM

Jubileumviering op 7 juli op 1e Krajicek Playground van Nederland

DEN HAAG – Al 25 jaar lang brengt de Krajicek Foundation kinderen en jongeren letterlijk en figuurlijk op een positieve manier in beweging. Dat vieren we op donderdag 7 juli van 11:00 – 13:00 uur op de compleet getransformeerde Krajicek Playground Hondius in Den Haag. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst nemen we u mee in het heden, het verleden en de toekomst van de foundation. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Krajicek Playground Hondius was in 1997 de allereerste Krajicek Playground van Nederland. Op dit moment zijn er 127 Krajicek Playgrounds verspreid over het hele land waar dagelijks meer dan 5.500 kinderen onder begeleiding van gemotiveerde jongeren sporten en spelen.

Samen met de jongeren die activiteiten organiseren op hun Krajicek Playground wordt er tijdens de bijeenkomst stilgestaan bij het werk van de Krajicek Foundation en bij de betekenis van de foundation voor de Nederlandse samenleving en kwetsbare wijken in het bijzonder.

Diezelfde middag lichten o.a. oprichter Richard Krajicek en Gerlinde van Raalte (directeur Krajicek Foundation) toe, hoe zij zich de komende jaren samen met vele anderen sport als middel inzetten voor de kinderen en jongeren in kwetsbare wijken. Want kinderen die regelmatig buiten sporten en spelen, zijn gezonder, vrolijker en ontwikkelen sneller hun talenten.

Naast Richard Krajicek en zijn familie, zijn ook ambassadeurs Gregory Sedoc, Stijn Franssen en Serdar Gözübüyük aanwezig.

Kinderen van de naastgelegen basisschool De Klimop zijn op de Krajicek Playground aan het sporten en spelen.

PROGRAMMA    

11:00 uur

Ontvangst pers

11:05 uur

Start podiumprogramma, presentatie Jamie Trenité                               

11:15 – 12:00 uur    

Rondgang langs activiteiten op Krajicek Playground Hondius  met o.a.  sportdemonstraties, inspirerende verhalen, onthulling muurschildering en muziek.

12:00 uur

Podiumprogramma waarbij op indrukwekkende wijze de volgende 25 jaar van de Krajicek Foundation wordt ingeluid.

12:15 uur

Mogelijkheid tot afnemen interviews

-         Richard Krajicek

-         Gerlinde van Raalte – directeur Krajicek Foundation

-         Jongeren werkzaam op de Krajicek Playgrounds

-         Gregory Sedoc, ambassadeur

-         Stijn Franssen, ambassadeur

-         Sedar Gözübüyük, ambassadeur

13:00 uur

Einde

                                            

ADRES                                                                                                                           

Krajicek Playground Hondius

Hondiusstraat 45

Den Haag 

OVER DE KRAJCEK FOUNDATION

Al 25 jaar motiveert de Krajicek Foundation jeugd in aandachtswijken om regelmatig te bewegen en daarmee een gezonde leefstijl te ontwikkelen.

Een veilige plek dicht bij huis waar kinderen onbezorgd kunnen sporten en spelen. Dat is wat de Krajicek Foundation biedt. Dit gebeurt onder begeleiding van zogenaamde Krajicek Scholarshippers: jongeren uit de wijk die positief opvallen en die in ruil voor een studiebeurs wekelijks sportactiviteiten op de Krajicek Playground organiseren.

De Krajicek Foundation gelooft in de kracht van rolmodellen uit de eigen wijk.  Zij zijn als geen ander in staat om kinderen en jongeren voor wie sport en spel niet vanzelfsprekend is en waarbij het veelal ontbreekt aan rolmodellen, ruimte en financiële middelen, met plezier te laten bewegen, een positieve ervaring te bieden, met elkaar in contact te brengen en perspectief te bieden.

Dankzij de intensieve samenwerking met gemeenten, buurtsportcoaches en bewoners zijn er op dit moment dagelijks meer dan 5.500 kinderen actief op 127 Krajicek Playgrounds onder begeleiding van ruim 200 Krajicek Scholarshippers.

De droom van de Krajicek Foundation is dat alle kinderen in Nederland gelijke kansen hebben om de beste versie van zichzelf te worden.

Let's Play.

Meer informatie vindt u op www.krajicek.nl

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen