Innova Energie introduceert contract zonder vaste terugleveringskosten voor zonnepanelen

20 SEP 2024 11:00 | Innova Energie

Innova Energie introduceert nieuw energiecontract zonder vaste terugleveringskosten voor zonnepanelenbezitters: Innova Zon Zeker

Den Haag, 20 september 2024 - Innova Energie lanceert een nieuw energiecontract, Innova Zon Zeker, ontworpen voor huishoudens met zonnepanelen. Dit contract biedt naast vaste tarieven voor stroom en gas de mogelijkheid om de komende drie jaar geen vaste kosten te betalen voor de teruglevering van stroom aan het net. Hiermee richt Innova Energie zich op de groeiende groep huishoudens die actief wil bijdragen aan de energietransitie.

Toename van zonnepanelen op Nederlandse daken

Uit recente cijfers blijkt dat 32% van de Nederlandse woningen zonnepanelen heeft, met een gemiddelde capaciteit van 10 panelen per woning. Huishoudens die tot 3.000 kWh per jaar terugleveren aan het elektriciteitsnet – wat neerkomt op ongeveer 75% van alle zonnepanelenbezitters – kunnen met het nieuwe Innova Zon Zeker contract gebruikmaken van een kostenvrij terugleveringsbeleid. Dit betekent dat dergelijke gebruikers, naast de zekerheid van vaste tarieven, geen vaste kosten hebben voor het terugleveren van stroom.

Duurzaamheid en zekerheid hand in hand

Innova Energie wil met Innova Zon Zeker een oplossing bieden die gericht is op huishoudens die hun energiekosten willen stabiliseren en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan duurzaamheid. Het contract geeft perspectief voor de komende drie jaar, zonder (onaangename) verrassingen voor terugleverende huishoudens. Voor huishoudens en bedrijven die meer dan 3.000 kWh per jaar terugleveren, zijn er andere contractopties beschikbaar, met zowel vaste als dynamische prijsmodellen.

Vooruit in de energietransitie

Met meer dan 15 jaar ervaring in het leveren van duurzame energieoplossingen, blijft Innova Energie zich inzetten voor het ondersteunen van consumenten die bijdragen aan een duurzamer Nederland. Innova Zon Zeker benadrukt deze visie.

Meer informatie:

Voor meer informatie over Innova Zon Zeker, bezoek www.innovaenergie.nl/zonzeker.

Meer binnen de rubriek Energie en brandstoffen