HR energy lanceert warmtepomp waarbij geen buitenunit nodig is

25 SEP 2023 08:11 | HR energy

Tech scale-up HR energy introduceert een slimme PVT-warmtepomp, de “Qube”, waarbij geen grote buitenunit nodig is. Dit is mede mogelijk door het toepassen van verbeterde Qpanel PVT zonnepanelen in plaats van een buitenunit. Deze zonnepanelen wekken zowel stroom als warmte op. De PVT-panelen leveren genoeg energie om zowel de warmtepomp als het verwarmen en douchewater volledig te voorzien van stroom.

De Qube is een slimme warmtepomp die woningen hybride of volledig gasloos maakt. De warmtepomp beschikt over zelflerende software, waardoor het hoogste rendement behaald wordt. 

In combinatie met een thuisbatterij en dynamische energietarieven is de Qube voorbereid op de toekomst. Bovendien maakt het vermogen van 2 tot 8 kW in een zeer compacte behuizing de Qube breed inzetbaar voor zowel kleine appartementen als voor grotere woningen.

Ronald van der Ende, CTO van HR energy en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Qube: "De Qube is het resultaat om een PVT-warmtepomp te creëren die niet alleen efficiënt en krachtig is, maar ook compact, stil en eenvoudig te installeren is. We geloven dat dit Nederlandse product een gamechanger zal zijn in de overgang naar duurzame energie."

Verbeterde PVT zonnepanelen

Door deze PVT panelen is het mogelijk om stroom en warmte tegelijkertijd op te wekken. Zo kan een huis volledig zelfvoorzienend worden. De vernieuwde Qpanel heeft meer energieopbrengst, waardoor er minder PVT panelen nodig zijn. Qpanel PVT panelen zijn hiermee ook toepasbaar bij weinig dakvlak.

Robbert van Diemen, CEO van HR energy, benadrukt het belang van de innovaties: "Een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling is dat de prijs van het Qsilence systeem kan concurreren met veel toegepaste systemen zoals lucht-water warmtepompen. Met daarbij wel de voordelen van een stille en onderhoudsvrije bron met een hoger rendement. En dat zonder buitenunit in je tuin. "

Over HR energy

HR energy is Nederlands fabrikant van PVT-warmtepompsystemen en zonneboilers. Een groot deel van onze producten wordt in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. HR energy is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende fabrikant met ruim 35 medewerkers.  

De missie van HR energy is het ontwikkelen en produceren van innovatieve energieoplossingen die zorgen voor een duurzame en comfortabele energievoorziening om zo nog beter aan te sluiten bij wat gezinnen, organisaties en installateurs helpt in de energietransitie.

Meer binnen de rubriek Klimaat, milieu en duurzaamheid