De stembussen voor de 4e kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring zijn geopend 💍

06 AUG 2024 12:10 | Bindinc

Eind augustus begint de nominatieronde van de Gouden Televizier-Ring 2024, maar welke programma’s gaan daarin de strijd tegen elkaar aan? Dat wordt mede bepaald in de 4e en tevens laatste kwalificatieronde, die vandaag is gestart.

In deze ronde is het voor het publiek niet alleen mogelijk om hun stem uit te brengen op hun favoriete tv-programma, maar ook op hun favoriete programma dat populair was op de streamingdiensten van het afgelopen jaar. Uiteindelijk rollen er deze ronde dan ook 10 programma’s uit die doorgaan: de 5 populairste tv-programma’s en de 5 populairste streamingshows. Stemmen kan via TVgids.nl/ring.


Vierde kwalificatieronde

Het is deze ronde dan ook weer enorm belangrijk voor het Nederlandse publiek om een stem uit te brengen. Alleen in deze ronde kunnen de tv-programma's die tussen 1 mei en 31 juli 2024 minimaal tweemaal op televisie waren én aan de voorwaarden voldeden, zich namelijk kwalificeren voor de meest prestigieuze televisieprijs van Nederland. Voor de programma's die populair waren op streamingdiensten geldt dat ze tussen 1 augustus 2023 en 1 augustus 2024 te zien moeten zijn geweest op een Nederlandse streamingservice. Bekijk de reglementen voor de verkiezing.

Er kan gestemd worden tot woensdag 21 augustus 2024 10:00 uur. Lees meer over de Gouden Televizier-Ring verkiezing op TVgids.nl.


Verkiezing

Door het jaar heen zijn er vier kwalificatierondes waarbij telkens vijf programma's door het publiek worden gekozen. Daarnaast dingen vijf door het publiek geselecteerde programma's die populair waren op de streamingdiensten mee en deelt het selectiecomité van de Gouden Televizier-Ring aan het einde nog vijf wildcards uit. In totaal strijden er later deze maand dus nog 30 programma's voor de Gouden Televizier-Ring 2024. De nominatieronde gaat van start op dinsdag 27 augustus om 10.00 uur.


Over de Gouden Televizier-Ring

De Gouden Televizier-Ring is een publieksprijs die wordt uitgereikt aan het tv-programma dat het best is gewaardeerd door de Nederlandse kijker. De belangrijkste prijzen voor Nederlandse televisieprogramma's worden elk jaar tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala uitgereikt. In 2024 vindt de uitreiking van de 59ste Gouden Televizier-Ring plaats op donderdag 17 oktober. De organisatie van de Gouden Televizier-Ring verkiezing is in handen van Bindinc.

Meer binnen de rubriek Entertainment