300.000 bezoekers voor Nationaal Militair Museum

20 DEC 2023 15:22 | Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) heeft vandaag, woensdag 20 december, met trots de 300.000ste bezoeker van dit jaar mogen verwelkomen. De heer en mevrouw Goeting en hun kleinzoon uit Almere werden verrast en met een bos bloemen ontvangen door directeur John Sijmonsbergen.  De heer en mevrouw Goeting bezochten het NMM vandaag voor de eerste keer omdat hun schoonzoon zei dat dit museum ook leuk zou zijn voor opa en oma.

Bezoekers

Het aantal bezoekcijfers liep de afgelopen jaren flink terug vanwege corona en restricties, net als in andere musea en ook in de periode daarna was het aantal nog niet terug op het oude niveau. Des te fijner is het nu te zien dat bezoekers hun weg naar het museum weten te vinden. Directeur John Sijmonsbergen: “gewéldig dat we dit jaar 75.000 meer bezoekers hebben dan vorig jaar. Belangrijker is dat zij vinden dat het museum ertoe doet en relevanter is dan ooit”.

Kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie zijn er, naast de buitenactiviteiten als meerijden in een militair voertuig, de mini-tanks en mini-jeeps, ook activiteiten in het museum. Bezoekers kunnen een vredesduif vouwen of luisteren naar verhalen, zoals die van een F-16 vlieger. In operatie SNOW (buiten) gaan kinderen op een spannende lasergame-missie en het is de laatste mogelijkheid om de tentoonstelling ‘F16: 50 jaar FAST FORWARD’ te bezoeken (te zien t/m 7 januari 2024).

Het museum is eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten. De vakantieprogrammering is te vinden op nmm.nl/vakantie.

Op de foto de heer en mevrouw Goeting, hun kleinzoon en rechts directeur John Sijmonsbergen. 

Wilt u meer informatie? Mailt u dan naar communicatie@nmm.nl of bel met Communicatie, Carla Marcus, 0643 507032.

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur