Infinity Recycling: Circular Plastics Fund verwelkomt nieuwe investeerders

17 APR 2023 08:45 | Infinity Recycling B.V.

Rotterdam, 17 april 2023 – Infinity Recycling is verheugd de succesvolle afsluiting te melden van nieuwe participaties in hun Circular Plastics Fund. Onder de nieuwe investeerders zijn Vopak Ventures B.V., Westlake Innovations (een dochtermaatschappij van Westlake Corporation) en het Nederlandse multi-family office Commenda.

Het Circular Plastics Fund (CPF) staat geregistreerd in Luxemburg en streeft naar een startkapitaal van EUR 150 miljoen. CPF is een ‘donkergroen’ impactfonds volgens artikel 9 van de EU-verordening inzake informatieverstrekking over duurzame financiering. Met haar investeringen streeft het fonds naar een versnelde overgang naar een circulaire economie van kunststoffen middels de opschaling van geavanceerde technologische recyclingbedrijven die de stromen van plastic afval omzetten in primaire grondstoffen voor de productie van nieuwe kunststoffen.

Walter Moone, president-directeur New Energies en LNG bij Vopak: “Wij zijn verheugd samen te werken met Infinity Recycling in ons streven naar meer duurzaamheid in de chemische industrie. De geavanceerde recycling van kunststoffen speelt een centrale rol in onze strategie voor een snellere overgang naar nieuwe energiebronnen en duurzame grondstoffen. Wij zijn van mening dat dit van groot belang is voor de toekomst van de chemische industrie en wij zijn enthousiast daaraan een bijdrage te kunnen leveren.”

“Het doet ons groot genoegen deze nieuwe partners te verwelkomen bij ons Circular Plastics Fund,” zei Jan-Willem Muller, Managing Partner bij Infinity Recycling. “Dankzij de bijdrage die zij leveren, kunnen wij onze impact vergroten en nog meer bedrijven ondersteunen bij de uitbreiding van hun capaciteiten voor de recycling van kunststoffen. Door onze aandacht te richten op de opschaling van bewezen technologieën, zijn de technische risico’s beperkt en is het hoofdzakelijk een commerciële kwestie. Wij zijn dankbaar voor dit blijk van vertrouwen en zien ernaar uit samen te werken aan een duurzamere toekomst.

“Westlake is trots en verheugd deel te nemen aan het Circular Plastics Fund als deel van haar missie om plasticafval een nieuwe bestemming te geven en een bijdrage te leveren aan de circulaire economie,” verklaarde John Chao, Vice President en Managing Director, Westlake Innovations. “De doelstellingen van het fonds stemmen overeen met onze doelstelling om nieuwe investeringsmogelijkheden te vinden in nieuwe technologieën, waaronder ook innovatieve digitale, mechanische of chemische toepassingen, koolstofopslag of -recycling. Wij zien ernaar uit samen te werken met het Fund en de overige investeerders.”

“Door te investeren in innovatieve bedrijven die kunnen helpen plasticafval een nieuwe bestemming te geven, levert het Circular Plastics Fund niet alleen een bijdrage aan de bescherming van het milieu, maar creëert het ook nieuwe mogelijkheden voor economische groei en werkgelegenheid,” zei Jeroen Kelder, Managing Partner bij Infinity Recycling. “Wij zijn trots op de rol die wij spelen als een van de belangrijkste aanjagers bij deze aanmerkelijke overgang en het doet ons genoegen te zien dat er zoveel investeerders zijn die willen meewerken om de overgang naar een duurzamere toekomst te versnellen.”

Infinity Recycling is opgezet om een markt te creëren voor afvalstromen door te investeren in technologieën om van afval waardevolle grondstoffen te maken. Het Circular Plastic Fund was hun eerste aanbod en levert een aanzienlijke bijdrage om een oplossing te vinden voor het probleem van het plasticafval en om de nodige capaciteiten vrij te maken voor gerecycleerde grondstoffen waar veel vraag naar is. Het fonds implementeert een op rendement gerichte strategie om waarde te creëren bij geavanceerde recycling en de omschakeling naar een circulaire economie voor kunststoffen te versnellen.

Het Circular Plastics Fund bevordert de wereldwijde overgang naar een gesloten kringloop voor kunststoffen. Daarbij worden de afvalstromen van polymeren, die goed zijn voor 85% van het plasticafval wereldwijd, omgezet in bouwstenen voor de productie van nieuwe kunststoffen. De strategie van het fonds is in hoge mate gericht op de verkleining van de koolstofvoetafdruk van de economie van kunststoffen en levert een bijdrage aan de oplossing van het wereldwijde probleem van het plasticafval.

Sinds de eerste sluiting in februari 2022 heeft het fonds vijf investeringen gedaan. Het fonds bouwt verder op basis van de belangstelling van investeerders en de dynamiek van de implementatie en koerst af op een definitieve sluiting die gepland staat voor de tweede helft van dit jaar. De volgende sluiting is gepland voor mei 2023 waarmee ~70% van het doel van het fonds (EUR 150 miljoen) wordt bereikt. 

https://infinity-recycling.com

Dit is een origineel bericht van
Infinity Recycling B.V.

Meer binnen de rubriek Economie en geld