Qisum sluit eerste licentiedeal ooit met Universal Music Group

27 SEP 2024 16:09 | Qisum

Amsterdam - Qisum, het snelgroeiende muziekplatform dat Nederlandse artiesten centraal stelt en Universal Music Group, wereldwijde marktleider in muziek, kondigen met trots hun eerste licentiedeal ooit aan. Dankzij deze samenwerking krijgt Qisum toegang tot de uitgebreide en diverse muziekcatalogus van UMG, wat nieuwe mogelijkheden creëert voor zowel artiesten als muziekliefhebbers.

Kees van der Hoeven, CEO & President Universal Music Benelux, deelt zijn enthousiasme over de samenwerking: “Bij UMG zijn we voor onze artiesten voortdurend op zoek naar nieuwe kansen en samenwerkingen met innovatieve platforms die onze passie voor geweldige muziek delen. Qisum is een “artist-centric” platform met een unieke aanpak dat artiesten en fans op een nieuwe manier samenbrengt. We zijn trots dat onze uitgebreide catalogus nu ook via Qisum beschikbaar zal zijn, en kijken uit naar de geweldige mogelijkheden die deze samenwerking biedt.”

Martin Jessurun, Managing Director Qisum Benelux, benadrukt het belang van deze deal: “De samenwerking met UMG is een belangrijke mijlpaal voor Qisum. Door toegang te krijgen tot hun indrukwekkende muziekcatalogus, kunnen we onze gebruikers een ongeëvenaarde muzikale ervaring bieden. We zijn trots om samen te werken met de grootste namen in de muziekindustrie en kijken ernaar uit om ons platform verder te ontwikkelen en te versterken.”

Producer en mede-oprichter John Dirne deelt de ambitie van deze deal: “Nederlandse muziek is op dit moment enorm populair, en met deze deal kunnen we die populariteit binnen Nederland verder laten groeien. Door artiesten de juiste ondersteuning en middelen te bieden, helpen we hen een nog groter publiek te bereiken, en bouwen we samen aan een vernieuwde en sterkere muziekcultuur in ons land."

René Froger, artiest en mede-oprichter van Qisum, voegt toe: “Als artiest weet ik dat het cruciaal is om een breed publiek te bereiken en een diepe verbinding met fans op te bouwen. De toegang tot UMG’s catalogus via Qisum biedt geweldige mogelijkheden voor artiesten zoals ikzelf om hun muziek met nog meer mensen te delen. Ik ben ontzettend trots op deze samenwerking.”

Deze licentiedeal stelt Qisum in staat om haar gebruikers een breder scala aan muziek te bieden, terwijl artiesten profiteren van een groter bereik en sterkere connecties met hun fans. Met deze samenwerking versterkt Qisum haar positie als hét muziekplatform voor Nederlandse en Belgische artiesten, en wordt de basis gelegd voor verdere groei en innovatie in de muziekindustrie.

 

Meer binnen de rubriek Entertainment