Van Straten Medical en KLS Martin lanceren nieuw concept van medisch instrumentenbeheer

06 FEB 2023 07:50 | Van Straten Medical BV

De Meern – Utrecht, 6 februari 2023 - Nederland heeft sinds kort een centraal orgaan voor alle vragen op het gebied van medische en chirurgische instrumenten. Van Straten Medical en KLS Martin Groep gaan een samenwerking aan in de vorm van een nieuw service- en verkooppunt voor medisch instrumentarium

Aanleiding hiervoor is de toegenomen vraag naar onderhoud en controle van medische en chirurgische instrumenten, als gevolg van bezuinigingen in de gezondheidszorg. Ook de roep om duurzaamheid speelt een belangrijke rol: reparatie is duurzamer dan nieuwkoop.

Het servicepunt heet ‘marManagement’ en bouwt verder op de decennia lange reparatieservice van Van Straten Medical en versterkt hiermee de onafhankelijke reparatiepositie binnen de Benelux. 

Vanuit ‘marManagement’ worden ziekenhuizen ondersteund met instrument-voorraadaudits, set-optimalisaties, reparatie, onderhoud en revisieservices voor instrumenten. Voor de reparatie, onderhoud en revisie van medisch instrumentarium is Van Straten Medical geaudit en officieel erkend door de KLS Martin Groep. Zij mogen als officieel servicepunt (marRep) voor KLS Martin optreden.

Daarnaast helpt speciale software de efficiëntie te verankeren in de ziekenhuisorganisatie. In een online dashboard kunnen bijvoorbeeld CO2-besparingen inzichtelijk worden gemaakt. Van Straten Medical blijft onafhankelijk reparateur van alle (overige) merken en type instrumenten. 

Zo vallen instrumentenbeheer, onderzoek, lab-analyses, leveringen en reparaties nu onder één centraal orgaan in De Meern.

Over Van Straten Medical en KLS Martin

Van Straten Medical, opgericht in 1975, is onafhankelijk reparateur van alle medische en chirurgische merken en type instrumenten. Daarnaast is zij in Nederland de exclusieve distributeur van KLS Martin instrumentarium en ontwikkelt, produceert en levert wereldwijd producten voor gebruik in de Operatiekamer en Centrale Sterilisatie Afdeling. De KLS Martin Group is een wereldwijde producent van medische technologie, gevestigd in Tuttlingen, Duitsland. Naast het brede productportfolio biedt KLS Martin een breed scala aan diensten, zoals de instrumentenbeheerservice ‘marManagement’. KLS Martin heeft wereldwijd gespecialiseerde servicepunten, die handelen onder de naam ‘marRep’. KLS Martin is opgericht in 1896.

Meer binnen de rubriek Geneeskunde