Rally of Hope voor Wereldvrede

26 FEB 2021 17:59 | FWU /UPF

Humanity as One Family under God 

Universal Values, Interdependence, Mutual Prosperity 

Inspiratie om wereldwijde uitdagingen zoals COVID-19, armoede en ongelijkheid, racisme, internationale veiligheid en wereldwijde economischeproblemen,  het hoofd te bieden! Wat kunnen we doen om zinvolle verandering in onze levens, families, gemeenschappen en de wereld mogelijk te maken? Neem deel aan de Rally of Hope!

Wanneer: zondag 28 februari  2021, 1:30 AM (onze tijd voor de Online Live Uitzending vanuit Zuid Korea)  of ’s middags voor de samenvatting om 6:00 PM

Registratie (gratis) via: http://www.rallyofhope.eu

Wat: The Rally of Hope is een live stream online productie die gebruik maakt van de allernieuwste technologie om miljoenen kijkers wereldwijd te verbinden met belangrijke sprekers en boeiend entertainment. De Rally is opbeurend, realistisch en gebaseerd op geloof.

Waarom? Dit nieuwe en unieke programma inspireert mensen om wereldwijd een verschil te maken in hun gemeenschap, gezin en persoonlijk leven. Gevraagd wordt om politieke, religieuze, raciale en ideologische grenzen te overstijgen teneinde zinvolle veranderingen teweeg te brengen. Iedereen kan deel uitmaken van deze transformatie-beweging van presidenten en first ladies, parlementariërs, religieuze leiders, mediaprofessionals, wetenschappers, ondernemers en allen, die respect voor elkaar, verantwoordelijkheidsgevoel,  vrijheid, vrede en eensgezindheid omarmen. Wereldwijd gerenommeerde sprekers, waaronder staatshoofden, twee Nobelprijswinnaars voor de vrede en een COVID-19-vaccinontwikkelaar, delen hun ervaringen over de huidige kritieke uitdagingen waarvoor de mensheid staat.

Wie: The 5th Rally of Hope online is sponsored by UPF (upf.org) en FWU

Keynote Speakers: Nigeria President Muhammadu Buhari; Cape Verde President Jorge Carlos Fonseca; Guyana Prime Minister Mark Phillips; United Nations World Food Programme Executive Director David Beasley; City of Refuge Church Bishop Noel Jones; South Africa President F. W. de Klerk (1989-1994); India Vice President Mohammad Hamid Ansari (2007-2017); Oxford Vaccine co-developer Dr. Sarah Gilbert; and East Timor President Xanana Gusmão (2002-2007).

Speciale toespraak FWU / UPF medeoprichter:  Dr.. Hak Ja Han Moon . 

Waar: You can access the Rally of Hope through any smart device, streaming live on social media platforms, and at http://www.rallyofhope.eu

De toespraken worden afgewissels door entertainment van o.a. het beroemde “Little Angels Folk Ballet of Korea”.

Achtergrond

Wijlen dr. Sun Myung Moon en zijn vrouw, dr. Hak Ja Han Moon, hebben decennia lang gehamerd op de vitale noodzaak voor de mensheid om harmonieus te leren samenleven, als één familie onder God. Zij hebben hun leven totaal toegewijd aan de filosofie van universele waarden, onderlinge verbondenheid, wederzijdse welvaart en de kracht van Ware Liefde. Het gaat hier om een wereldbeeld dat ons allemaal oproept om samen te leven in het besef dat we afhankelijk zijn van elkaar, dat we elkaars waardigheid en waarde dienen te respecteren en dienen samen te werken aan het gemeenschappelijk doel van een verenigde wereld van vrede, waarbij grenzen vanwege religie, ideologie, natie en ras overstegen worden .

Om deze waarden te benadrukken, mensen hoop te geven en aan te sporen tot vernieuwing  worden vanuit Korea online Rally’s of Hope georganiseerd met gebruik van de nieuwste online technologie om een heel groot en wereldwijd publiek bij elkaar te brengen.  

De belangrijkste sprekers voor deze interreligieuze en interraciale wereldwijde bijeenkomst zullen hun aanbevelingen doen over de aanpak van extreme armoede, ongelijkheid en discriminatie, het versterken van solidariteit en samenwerking tussen mensen van elk ras, religie, nationaliteit, cultuur en politieke ideologie. Het rallyprogramma wordt geopend met een plechtige ceremonie, uitgevoerd door religieuze leiders die de belangrijkste godsdiensten ter wereld vertegenwoordigen.

De Rally of Hope-serie heeft tot doel een verenigde wereld van duurzame vrede op te bouwen rond de kernidealen van onderlinge afhankelijkheid (wederzijds respect, samenwerking en erkenning van onze gemeenschappelijke menselijkheid), wederzijdse welvaart (vermindering van extreme armoede en meer rechtvaardige verdeling van rijkdom), en universele waarden (de gemeenschappelijke basis die we delen over de grenzen van nationaliteit, religie, cultuur en ras heen.)

 

Meer binnen de rubriek Antropologie