Autotuning wint aan populariteit in NL: Zoekvolume 'auto tuning' stijgt met 30% dit jaar.

30 AUG 2024 07:25 | Traffic Family

Autotuning is in Nederland in opkomst, zo blijkt uit recente data van de Google Ads Zoekwoordplanner uitgevoerd door JT-Products. Het zoekwoord 'auto tunen' wordt nu gemiddeld 1.300 keer per maand ingevoerd in Google, wat een stijging van maar liefst 30% betekent ten opzichte van vorig jaar.

Deze groei in zoekvolume onderstreept de toenemende interesse van Nederlandse autobezitters in het personaliseren en optimaliseren van hun voertuigen. Autotuning omvat een breed scala aan aanpassingen, variërend van motorische verbeteringen tot esthetische veranderingen, en spreekt een steeds grotere groep autoliefhebbers aan.

"De toename in zoekopdrachten naar autotuning en termen als ‘CTS Turbo’ en ‘Airtec Motorsport’  is een duidelijk signaal dat Nederlandse consumenten meer waarde hechten aan het aanpassen van hun auto's naar hun persoonlijke smaak en prestaties" aldus Juul, Eigenaar bij JT-Products. "Dit biedt zowel kansen als uitdagingen voor de markt, omdat het aangeeft dat er een groeiende vraag is naar gespecialiseerde diensten en producten in deze sector."

De stijging van het zoekvolume kan verschillende oorzaken hebben, waaronder een grotere beschikbaarheid van tuningopties, de invloed van sociale media en de toenemende aandacht voor autostyling in populaire cultuur. De verwachting is dat deze trend zich de komende jaren verder zal voortzetten.

Over JT-Products

JT-Products is een toonaangevende speler in de tuningsector en biedt een breed scala aan producten op het gebied van autotuning. Met jarenlange ervaring en een passie voor auto's, helpt JT-Products zijn klanten hun voertuigen te optimaliseren voor zowel prestaties als uitstraling.

Meer binnen de rubriek Auto’s en motoren