Primeur Michael Muyderman met het nummer 'Reddeloos' uit SATURDAY NIGHT FEVER

20 SEP 2024 10:30 | De Graaf en Cornelissen Entertainment

Michael Muyderman (Bobby C.) brengt voor het eerst zijn grote solo nummer, ‘Reddeloos’ (Tragedy), uit de voorstelling Saturday Night Fever ten gehore. Muyderman schoof aan bij Omroep Flevoland om te praten over de musical Saturday Night Fever. Afgelopen seizoen was Michael te zien als Marius in de musical Les Misérables.

In de musical worden veel thema's besproken zoals discriminatie en geweld. ''Het rauwe randje dat de jaren zeventig had, dat is wel echt de ondertoon van de voorstelling.'' verteld Michael. De musical is een samenspel waarin iedereen alles moet geven om het mooi te laten zijn. ''Het is echt teamwork, eigenlijk net een topsport.''

Rol met veel karakter

Michael speelt de rol van Bobby C. Volgens Michael is dit een interessant karakter met een mooi verhaal. ''Ik moet best wel een intense rol spelen''.

Hij speelt een jongen die veel te maken krijgt met volwassen problemen maar niet gezien wordt. De rol met heeft veel karakter wisselingen. ''Het is een flinter dunne lijn of je dat raak slaat of niet, en ik denk dat daar voor mij de uitdaging ligt.''

Verschil van begin tot eind

''Het is zeer zwaar en er is geen tijd om uit te rusten.'' Dit komt volgens Michael doordat er overdag gerepeteerd wordt en 's avonds de uitvoering is.

De try-out is eigenlijk de uitprobeer versie. Er kan soms wat veranderen tijdens het repeteren en de try-out uitvoering zelf. ''Het is een nieuwe versie, dus ook zoeken wat werkt en wat niet.

De hoofdrollen in Saturday Night Fever zijn onder andere weggelegd voor Buddy Vedder (Tony Manero), Esmée Dekker (Stephanie Mangano), Barry Beijer (DJ Monty), Gina Bentvelsen (Annette), Michael Muyderman (Bobby C), Davy Reedijk (Double J), Marvin Sikkema (Joey) en Mariska van Kolck (Flo Manero).

Saturday Night Fever is nu op tournee te zien in theaters door heel Nederland te zien en op zondagmiddag 29 september 2024 is de feestelijke première in Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch.

Voor meer informatie ga je naar musicalsaturdaynightfever.nl

Videocontent optreden https://we.tl/t-jPlwg0fvWI (Videocredit: Omroep Flevoland)

Meer binnen de rubriek Entertainment