Galerie Adry Heusden sluit na 32 jaar haar deuren

27 MRT 2024 08:12 | Galerie Adry

Heusden - Op 1 april aanstaande sluit Galerie Adry aan de Vismarkt in Heusden haar deuren. Na 32 jaren houdt galeriehoudster en tevens kunstenares het voor gezien. Ze zegt: “De Galerie gaat met pensioen maar de schilder niet.”

Tot 2 jaar geleden heeft Adry de galerie samen met haar man Ben gehad. Helaas is Ben door ziekte niet meer in staat om Adry te helpen. Ze heeft daarom het moedige besluit genomen om te gaan stoppen met de galerie. De galerie is tevens haar atelier en haar woonhuis. Na bekendmaking van het einde van de galerie is het pand in de verkoop gegaan. Er kwam al snel een koper die er wel oren naar had.

Adry heeft na haar opleiding bij diverse kunstenaars les gehad waaronder de bekende Brabantse kunstenaar Nico Vrielink. Haar eerste werken waren gebaseerd op realistische kunst maar rond de eeuwwisseling schakelde ze over naar figuratieve kunst waarin veel emotie en gevoel is verwerkt. De felle kleuren die Adry gebruikt zijn kenmerkend voor haar stijl. “Kleur bepaalt je humeur “. Veel van haar klanten komen vaker langs om te ontdekken welke nieuwe werken die Adry heeft gemaakt. “Ik zit altijd vol met nieuwe inspiratie” zegt ze heel monter. Ze heeft in al die jaren ruim 2500 schilderijen gemaakt.

Komend weekend staat de laatste grote Paasshow op het programma. Alle doeken worden tegen een speciale prijs verkocht. “Het wordt mijn laatste grote expositie”, zegt Adry. Klanten uit heel het land komen langs en iedereen is van harte welkom. Afscheid nemen van de galerie valt haar zwaar maar de toekomst verwelkomt haar.  

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur