Méér kinderen in beweging: Haarlem opent 3e Krajicek Playground: Voortingplantsoen

18 APR 2024 08:48 | Maaike Petri Fotografie

PERSBERICHT

 

Meer kinderen buiten in beweging: Haarlem opent derde Krajicek Playground: Voortingplantsoen

Haarlem, woensdag 17 april 2024 - Kinderen die graag buiten sporten en spelen in de buurt Rozenprieel-Zuid doen dat vanaf vandaag officieel op Krajicek Playground Voortingplantsoen. Met de opening van het multifunctionele sportveld is de derde actieve Krajicek Playground in Haarlem een feit.

  

Het Krajicek Model

De Krajicek Foundation streeft ernaar om kinderen in aandachtswijken een veilige plek in de eigen buurt te bieden, waar zij minimaal één uur per dag onbezorgd gratis kunnen sporten en spelen. Niet voor elk kind is dagelijks bewegen altijd vanzelfsprekend. Het Krajicek Model voorziet erin dat we Krajicek Playgrounds (ruimte) realiseren en dat we zorgen voor begeleiding en programmering (veiligheid) op de playgrounds.

Dit laatste doen we samen met professionele (sport)organisaties en Krajicek Scholarshippers, jongeren uit de wijk die de (sport)professionals helpen met het organiseren van activiteiten in ruil voor een studiebeurs. Haarlem Sportsupport is de uitvoerende partner die voor programmering op Playgrounds Voortingplantsoen en Teylerplein zorgt en de Krajicek Scholarshippers begeleidt. Op Playgrounds Schalkwijk verzorgt Haarlem Sportsupport de wekelijkse activiteit, bijgestaan door TripleThreaT, die hier het Scholarship-programma begeleidt.

 

Kinderen uit de buurt zijn blij met de nieuwe multicourt sportvloer van Playground Voortingplantsoen | Beeld: Krajicek Foundation/Chris Kaper

Krajicek Playground

Het plein aan het Voortingplantsoen, waar zich al een skatepark en speeltuin bevonden, is voor de opening gerenoveerd, mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Haarlem. Er is een nieuwe multicourt vloer neergelegd, waarop basketbal, voetbal en volleybal gespeeld kan worden. Ook voor de voetvolleywestrijden, die buurtbewoners geregeld zelf ondernemen, is ruimte.

#Beweegrijkdom is het vermogen om gezondheid, leefbaarheid en kansengelijkheid te creëren door als Krajicek Community samen in beweging te komen.

#beweegrijkdom 

De Krajicek Foundation streeft ernaar dat alle kinderen de positieve gevolgen ervaren van buiten bewegen. Kinderen die buiten sporten en spelen zijn sterker, gelukkiger, gezonder en ontwikkelen sneller hun talent. Chris Kaper, regiomanager Krajicek Foundation: “Daarnaast constateren wij dat goede programmering op onze Playgrounds door de professionals van Haarlem Sportsupport en onze Krajicek Scholarshippers de sociale cohesie in de wijk bevordert. Deze combinatie van kansengelijkheid, fysieke en sociale winst noemen wij #beweegrijkdom. Wij nodigen iedereen uit om te komen kijken en bewegen op onze Krajicek Playgrounds.”

De openingsactiviteiten op Krajicek Playground Voortingplantsoen georganiseerd door Haarlem Sportsupport en Krajicek Scholarshippers. Beeld: Krajicek Foundation/Chris Kaper

 

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen