Wereldwijde droomexperts geven lezingen op IASD-conferentie

11 APR 2024 08:37 | Annual Dream Conference IASD

Kerkrade - De International Association for the Study of Dreams (IASD) organiseert dit jaar de 41ste editie van haar jaarlijkse conferentie in Abdij Rolduc, Kerkrade, Nederland van 8 tot en met 12 juni 2024. 

Het hoogtepunt van de conferentie vormen de key note speakers: neuroloog Dr. Francesca Siclari geeft een presentatie over het verschil dat zich in de hersenen afspeelt bij mensen mét en zonder een slaapstoornis. Assistent Professor David M. Peña-Guzmán vertelt ons over de mogelijkheid van dromen bij dieren. Dr. Newton Kondavati en dr. Laksimi Newton, stichters van de Quantum Life University, praten over de verschillende stadia van bewustzijn tijdens het droomproces. Professor Dr. Michael Schredl deelt zijn conclusies over wat we kunnen leren van dromen, nadat hij gedurende de afgelopen veertig jaar zijn dromen heeft bijgehouden in een droomjournaal. Daarnaast zullen ook de uitgenodigde inleiders Martin Dresler, PhD  en drs Marja Moors over hun werk vertellen.

Daarbij zullen ook andere internationaal erkende sprekers uit meer dan 20 landen van over de hele wereld hun werk omtrent dromen delen. De conferentie biedt een multidisciplinair programma dat de wetenschappelijke, psychologische, spirituele, kunstzinnige, lucide, buitengewone en multiculturele aspecten van dromen omvat.

Tijdens deze vijfdaagse conferentie kun men meer dan 140 presentaties en workshops volgen over dromen, verdeeld over diverse thema’s zoals kunst, klinisch onderzoek, gezondheid en geschiedenis. Naast dit alles biedt de conferentie in de ochtend ook workshops, waar eigen dromen inbracht kunnen worden. Verder kan er worden genetwerkt met deelnemers van over de hele wereld die ook geïnteresseerd zijn in dromen, is er een kunsttentoonstelling en een wandeling door het Limburgse heuvellandschap. Als feestelijke afsluiting is er op de laatste avond het droombal, waarin iedereen een avond lang feest kan vieren.

Deze conferentie met vele presentaties en evenementen staat open voor iedereen – professionals, droomwerkers, onderzoekers, studenten, kunstenaars, auteurs en nieuwsgierige, geïnteresseerde dromers.  

Voor meer informatie over deze conferentie en voor aanmeldingen: https://iasdconferences.org/2024

Meer binnen de rubriek Zorg