iXora benoemt Vincent Beek tot CEO

28 MEI 2024 13:21 | iXora

iXora, toonaangevend ontwikkelaar van innovatieve koeloplossingen voor datacenters, kondigt vandaag aan dat Vincent Beek is benoemd tot CEO. Beek, die sinds de oprichting in 2020 COO van iXora was, volgt Job Witteman op die als CSO aan het bedrijf verbonden blijft. Menno Hilarius treedt toe tot de directie van iXora als COO.

Succesvolle field test goed moment voor directiewisseling

De directiewisseling bij iXora is een natuurlijke stap in de ontwikkeling van de snelgroeiende onderneming. Job Witteman, mede-oprichter en vertrekkend CEO, licht toe: "Na een prachtige tijd aan het roer van iXora, voel ik dat dit het juiste moment is om het leiderschap over te dragen. Ik ben onlangs 67 jaar geworden en iXora is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in deze snelgroeiende markt. De resultaten van de eerste field test waren bijzonder positief. Nu we aan de vooravond staan van de introductie van de Global Pilot Series, waarin honderden iXora-installaties nationaal en internationaal worden uitgerold, is het een mooi moment om het stokje over te dragen. Ik kijk ernaar uit om in mijn nieuwe rol als CSO (Chief Strategy Officer) de toekomst van iXora mede vorm te geven."

Nieuw directielid Menno Hilarius

Naast de directiewisseling kondigt iXora de komst aan van Menno Hilarius als COO (Chief Operating Officer). Hilarius, die na vijf jaar bij ICTRecht vertrok als COO en eerder ruim een decennium verschillende managementfuncties bekleedde bij hostingbedrijf True, zal bij iXora de leiding nemen over alle operations. Hilarius: "Uit mijn ervaringen bij True en ICTRecht heb ik geleerd dat datacenters en hun klanten grote behoefte hebben aan steeds krachtiger systemen, mede door de snelle groei van AI, maar tegelijkertijd de wens bestaat om het energieverbruik te beperken. Daarom zie ik ernaar uit om bij iXora te helpen de transitie naar immersion cooling te versnellen."

CEO Vincent Beek: "Ik wil allereerst Job bedanken voor alles wat hij tot nu toe voor iXora heeft betekent. Met zijn visie, kennis en expertise heeft hij ons de afgelopen drie jaar voortreffelijk geleid. Onder zijn leiding zijn we gestart met het ontwikkelen van een product dat datacenters helpt verduurzamen en in staat stelt om op een maatschappelijk verantwoorde wijze te opereren.Ik zie ernaar uit om onze samenwerking in onze nieuwe rolverdeling voort te zetten, met Menno Hilarius aan boord als nieuwe COO om de groei van iXora in goede banen te leiden."

De directiewijzigingen worden formeel per 1 juni van kracht.

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek
Website:
https://ixora.eu

Dit is een origineel bericht van iXora

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen