Nieuw bureau DoubleKrimp helpt bedrijven aan minder klanten en lagere conversie

16 MRT 2022 12:25 | DoubleSmart

Onlinemarketingbureau DoubleSmart en internetbureau DoubleWeb lanceren een derde bedrijf: DoubleKrimp. Waar bij de huidige bureaus de focus ligt op het laten groeien van klanten, is dat hier juist niet de bedoeling. DoubleKrimp helpt bedrijven aan minder klanten en een lagere conversie. Hiermee komen ze tegemoet aan de behoefte die bij verschillende bedrijven bestaat.

Bedrijven kunnen snelle groei niet aan

Het idee voor dit concept ontstond een jaar geleden. DoubleSmart en DoubleWeb verzorgen al jarenlang de online marketing en websites voor diverse bedrijven en altijd lag de focus op groei. Toen één van hun klanten, De Spuigaten Uit BV, vorig jaar aangaf de vele klanten en hoge conversie niet meer aan te kunnen, zag de Goudse organisatie dit als een kans. De Spuigaten Uit BV bleek namelijk lang niet de enige klant waarbij de snelle onlinegroei te veel werd.

DoubleKrimp helpt bedrijven te krimpen

Een jaar later heeft dit geresulteerd in het nieuwe zusterbedrijf DoubleKrimp. Dit bureau richt zich op het laten dalen van bedrijfsresultaten.

“Waar je een paar jaar geleden vooral zag dat de trend was om vooral bedrijven te laten groeien, zie je nu steeds vaker dat bedrijven willen krimpen. Wij hopen daar met DoubleKrimp gehoor aan te geven”, aldus Rick Zuidbroek, medeoprichter van DoubleKrimp.

Focus op ongebruiksvriendelijke website

Wat DoubleKrimp concreet belooft, is een pagespeed-score van lager dan 10. Dit doen ze bijvoorbeeld door het uploaden van erg grote afbeeldingen en het gebruiken van de oudste versie van WordPress. Daarnaast focussen ze zich op het onvindbaar worden in zoekmachines en ongebruiksvriendelijkheid. Een slechte navigatie op de website en linkjes die niet goed werken zijn hierbij van belang.

Niet-werkende linkjes bewezen techniek

Rick Zuidbroek is ervan overtuigd dat deze aanpak werkt: “Als je een bedrijf wil laten krimpen, is dit supereffectief. Dit wekt natuurlijk bij de bezoeker heel veel frustratie op en dan gaan ze weer weg, doen ze geen conversie.” Medeoprichter Michael Parry zegt hierover: “Het niet laten werken van linkjes is een bewezen techniek. Het wordt nog niet vaak toegepast, maar wij willen dit steeds vaker gaan doen bij de klanten die dat willen.”

Over DoubleKrimp

Wij zijn DoubleKrimp, aangenaam! Een kersvers bedrijf dat is gevestigd in Krimpen aan den IJssel.

Wij zijn dé specialist als het gaat om het laten krimpen van jouw bedrijf. Met onze vakkundige kennis weten we precies wat er nodig is om je klantenbestand en je conversiepercentage te laten dalen. Zo zorgen we samen voor meetbaar meer rust in je agenda.

DoubleKrimp is een zusterbedrijf van onlinemarketingbureau DoubleSmart en internetbureau DoubleWeb, waar de focus juist wel ligt op groei. Het concept van DoubleKrimp is compleet vernieuwend. We komen hiermee tegemoet aan de toenemende vraag naar het realiseren van minder groei.

Meer binnen de rubriek Pr, marketing, communicatie en sales