Fooditive is de nieuwe vertegenwoordiger van de voedingsindustrie in de ruimte

21 FEB 2023 11:05 | Fooditive

Fooditive, ontwikkelaar van innovatieve en duurzame plantaardige ingrediënten, heeft op woensdag 8 februari een nieuwe overeenkomst ondertekend. Hierin is vastgelegd hoe bedrijven zich in de ruimte zouden moeten gedragen. Naast Fooditive hebben 53 andere vertegenwoordigers en organisaties zich aangesloten bij deze overeenkomst.

The Washington Compact on Norms of Behavior for Commercial Space Operations is een overeenkomst waarin gedragsnormen bij commerciële ruimtevaart zijn vastgelegd. Het initiatief voor de Washington Compact komt vanuit The Hague Institute for Global Justice, een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor vrede, veiligheid en gerechtigheid. Fooditive is het eerste bedrijf  vanuit de  voedselproductiesector die deze overeenkomst ondertekend. Moayad Abushokhedim, CEO en oprichter van het bedrijf, heeft deze overeenkomst namens Fooditive getekend. Deze getekende overeenkomst is  toegevoegd aan de United Nations Committee on Peaceful Uses of Outer Space (VN comité voor het vreedzame gebruik van de ruimte). 

Moayad Abushokhedim zegt: "In de Washington Compact is uiteengezet hoe bedrijven, met verantwoordelijk en duurzaam gedrag, ervoor kunnen zorgen dat de gehele wereld de voordelen en potentie van de ruimte ervaart. Dat alles op een onpartijdige, vreedzame en niet-uitbuitende manier. Dit is precies in lijn met onze visie bij Fooditive. We zijn trots op het feit dat we zijn uitgenodigd om deze overeenkomst te ondertekenen."

Fooditive toont al enige tijd interesse in de toekomst van ruimteonderzoek. Zo ontwikkelt het bedrijf momenteel een 3D-printtechnologie, genaamd BioPrint, waarmee vanuit afvalplastic voedsel geproduceerd kan worden. De verwachting is dat de technologie op tijd gebruiksklaar is voordat de eerste mensen eind jaren 2030 of begin jaren 2040 op Mars landen.

Over Fooditive BV

Fooditive is een producent van plantaardige ingrediënten in Rotterdam en heeft als doel om gezond voedsel met 100% natuurlijke ingrediënten voor iedereen beschikbaar te maken. Sinds de oprichting in 2018 gebruikt Fooditive zijn unieke fermentatieproces om vanuit reststromen van appels en peren hun wereldwijd bekende zoetstof te produceren. De unieke productie biedt niet alleen een smaakvolle zoetstof, maar is ook functioneel en duurzaam. Nu de wereld steeds meer de waarde inziet van veganisme en duurzaamheid, heeft Fooditive recentelijk een nieuw plantaardig eiwit gelanceerd die in de voedselindustrie als vervanging voor zuivel in voedsel en dranken verwerkt kan worden. 

Meer binnen de rubriek Duurzaam ondernemen