Nederlandse kunstenaar biedt kijkje in een toekomst waar mensen, robots en AI samenwerken

01 MEI 2023 08:16 | MechAndCheese

De Nederlandse kunstenaar Jeroen Hartenberg, alias 'MechAndCheese', introduceert de Aibot-collectie: AI-gegenereerde NFT-kunst die de kracht van kunstmatige intelligentie tentoonstelt. De collectie is vanaf nu te bekijken op https://www.aibotcollection.com/ en toont een futuristische wereld waar mensen, robots en AI samenwerken om de perfecte AI-assistent te creëren.

Geïnspireerd door de wereld van AI-gegenereerde kunst, heeft MechAndCheese de kracht van AI benut om 1000 Aibots in 12 verschillende soorten te genereren, elk met een eigen kenmerkende stijl. NFT-kunst, ofwel niet-vervangbare token-kunst, is een vorm van digitale kunst die wordt gekoppeld aan unieke, cryptografisch gecertificeerde tokens op blockchain-technologie. Deze tokens vertegenwoordigen het eigendom en de authenticiteit van het kunstwerk en zorgen ervoor dat het niet kan worden gekopieerd of vervalst.

De Aibot-collectie is ontworpen om aan elke menselijke behoefte te voldoen, van financieel beheer met Aibot-Gold tot gezondheidsondersteuning met Aibot-Heal en beveiliging met Aibot-Guard. MechAndCheese begon zijn reis in februari 2023, met het gebruik van AI om visueel verbluffende en tot nadenken stemmende digitale kunst te creëren. Ondanks dat hij geen eerdere ervaring met AI had, begreep MechAndCheese snel het potentieel ervan en creëerde de eerste Aibot, waarmee hij aan een ambitieus project begon om 1000 Aibots te genereren. Dankzij de ongelooflijke capaciteiten van AI kon MechAndCheese het hele project in slechts enkele weken in zijn eentje voltooien.

Een van de belangrijkste aspecten die dit project mogelijk maakten, was het gebruik van Chat GPT, dat MechAndCheese gebruikte om namen en beschrijvingen voor de Aibots te genereren. Deze samenwerking tussen menselijke creativiteit en AI-gegenereerde content hielp het project te perfectioneren en toonde aan hoe AI individuen in staat stelt prestaties te leveren die voorheen alleen mogelijk waren met een team van makers.

Bezoek Instagram https://www.instagram.com/mechandcheese/ en Twitter https://twitter.com/MechAndCheese om meer te weten te komen over de Aibot-collectie en de mogelijkheden van AI-gegenereerde kunst.

Zie bijlagen voor beelden (rechtenvrij).

 

Dit is een origineel bericht van
MechAndCheese

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur