Nederlander Remko Rijnders lid van het Executive Committee MediaMarkt Saturn Retail Group

10 JAN 2023 15:51 | MediaMarkt

Remko Rijnders, COO MediaMarkt Saturn Retail Group/GMD MediaMarkt Benelux

Remko Rijnders, COO MediaMarkt Saturn Retail Group/GMD MediaMarkt Benelux

Rotterdam, 10 januari 2023 – Per 1 februari 2023 zal Remko Rijnders (44), General Managing Director MediaMarkt Benelux, plaatsnemen in het Executive Committee van MediaMarkt Saturn Retail Group en wordt hij als Chief Operating Officer (COO) verantwoordelijk voor Spanje, Portugal, Turkije, Polen en de Benelux. Daarnaast wordt hij ook verantwoordelijk voor de B2B-activiteiten van de hele Groep.

Met deze benoeming volgt Rijnders Yenal Gökyıldırım op die sinds 2015 een sleutelrol heeft gespeeld bij het vormgeven van de internationale ontwikkeling van MediaMarkt Saturn.

Rijnders is sinds 2008 werkzaam bij MediaMarktSaturn. Na zijn master Bedrijfseconomie aan de Universiteit Nijmegen begon hij zijn professionele carrière bij Lidl Nederland GmbH als Rayon Manager. Later trad hij in dienst bij AS WATSON als District Manager Kruidvat. Zijn carrière bij MediaMarkt-Saturn Holding begon hij als Sales Manager. Vervolgens werd hij al snel Sales Director en Concept Manager bij Media Markt (Shanghai) Consulting Service Company Ltd. Hij vervolgde zijn carrière bij MediaMarkt Turkije als Regionaal Directeur en later als Chief Operating Officer (COO). Voordat hij in 2020 zijn huidige functie als General Managing Director MediaMarkt Benelux aanvaardde, was hij Chief Commercial Officer bij MediaMarkt Saturn Duitsland en Vicepresident International Procurement (VP) bij MediaMarkt Saturn Holding. In de Benelux is hij er samen met zijn teams in geslaagd om in uitdagende tijden een indrukwekkende turnaround te realiseren met een sterke focus op klanttevredenheid. Naast zijn nieuwe verantwoordelijkheden blijft Rijnders samen met Bas Eijssink, Country Manager Commercial, en Sebastiaan Stipdonk, Country Manager Finance, de Benelux board vormen.

Rijnders: “Sinds 2008 heb ik binnen dit geweldige concern nationaal en internationaal diverse mooie en uitdagende functies mogen bekleden en kunnen werken met geweldige teams. Het zit in het DNA van deze organisatie om samenwerking en ondernemerschap te stimuleren om daarmee het beste product te leveren voor onze klanten, elke dag weer. Vanuit mijn nieuwe rol kan ik hier nog meer aan bijdragen. Niet alleen voor de particulier, maar ook voor onze zakelijke klanten. Ook zij kunnen blijven rekenen op een uitgebreid assortiment tegen concurrerende prijzen, en met goede service geleverd door professionals die begrijpen wat de zakelijke klant zoekt en nodig heeft.”

Noot voor de redactie: (niet voor publicatie) Voor meer informatie over de inhoud van dit bericht, of het aanvragen van een interview met Remko Rijnders, kunt u contact opnemen met: Edward Verheij, Head of Communications BeNeLux, tel. +31 6 28 794 783, mail verheije@media-saturn.com / persNL@media-saturn.com Over MediaMarkt MediaMarkt is de grootste elektronicaketen van Europa en is sinds 1999 actief in Nederland met momenteel 49 winkels. In totaal is de winkelketen met zo’n 1000 winkels actief in 12 Europese landen. Bij MediaMarkt staat de consument centraal. Jaarlijks bezoeken meer dan 100 miljoen consumenten MediaMarkt: door een bezoek aan de winkels of online. Met de introductie van de omnichannel propositie wordt de consument nog beter bediend, omdat zelf kan worden bepaald hoe, waar en wanneer elektronica wordt gekozen, gekocht en verworven. Binnenkort breidt MediaMarkt deze keuze nog uit met een marketplace. Bij de Smartbar die zich in elke MediaMarkt vestiging bevindt, wordt de klant totaal ontzorgd met advies en extra services, zoals het aanbieden van een unieke TV kalibratie en het gebruiksklaar maken van laptops, tablets en smartphones. Daarnaast kan worden gekozen uit een ruim assortiment aan televisie- en telefoonabonnementen of uit diverse groene stroomaanbieders. Met BetterWay, ons nieuwe duurzaamheidslogo, helpen we consumenten bij hun duurzame product keuze en het verduurzamen van hun eigen gedrag. De winkelketen werd in 1979 opgericht en is onderdeel van de MediaMarkt Saturn Retail Groep. Let’s Go! www.mediamarkt.nl

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt, hr en recruitment