Vastgoedondernemer Shou Xin Wu onthult zijn geheimen!

09 JUN 2021 09:00 | Real Estate Masterclass

Steeds meer jongeren maken hun eerste stappen op de beleggingsmarkt. Een trend die in 2020 sterk steeg, en die Shou Xin ook in 2021 nog aanmoedigt. Met zijn eerste boek Vastgoed Geheimen wil hij laten zien dat vastgoed voor iedereen een toegankelijk is, ongeacht je startkapitaal.

Over de schrijver

Shou Xin Wu (1988) groeide op in een gezin van gescheiden ouders en maakte periodes van grote financiële zorgen mee.

Het boek Rich dad, Poor dad van Robert Kiyosaki inspireerde hem om zich te verdiepen in de weg naar financiële vrijheid d.m.v. vastgoed. Begin 2019 kocht hij in korte tijd 10 panden aan, zonder voorgaande ervaring en vrijwel geheel met extern kapitaal. 

Na twee jaar vallen en opstaan kwam hij erachter dat investeren in vastgoed voor iedereen is weggelegd, en transformeerde dit tot zijn levensmotto. Nu hij zijn persoonlijke doel heeft bereikt, richt hij zich tot het coachen van beleggers.

Vanuit dit streven is zijn bedrijf Real Estate Masterclass [1] ontstaan, een bedrijf waarmee hij (startende) vastgoedinvesteerders traint en op weg helpt.

Waarom investeren in vastgoed? 

Sparen wordt tegenwoordig steeds minder aantrekkelijk door de lage rentes op spaarrekeningen. Investeren maakt het mogelijk om toch rendement te maken op je zuurverdiende spaargeld. Door de digitalisering van afgelopen jaren zijn de zijn de mogelijkheden om te investeren eindeloos. Waarom dan toch investeren in vastgoed, en niet in de populaire cryptocurrencies? 

Het grote verschil met andere beleggingen is dat je uit vastgoed maandelijkse inkomsten kunt halen. Je investeert in een woning, deze kun je op korte termijn verkopen met winst of op lange termijn aanhouden en er maandelijkse inkomsten uit genereren.

Of zoals Shou Xin dit mooi omschrijft: “Het is de basis van alle veiligheid en de enige onverwoestbare zekerheid. Ofwel, het meest duurzame bezit dat je kunt verwerven, en op de lange termijn altijd omhoog zal gaan”.

Langetermijndenken

In de huidige markt duiken regelmatig nieuwskoppen op over de oververhitte huizenmarkt. Is het nu dan wel een goed moment om te kopen?

Het antwoord van Shou Xin hierop is: “Het is altijd een geschikt moment om vastgoed aan te schaffen!” Twijfels, mispercepties en veranderingen in de markt blijven altijd bestaan, en dit zijn onderwerpen die hij in zijn boek zeker niet uit de weg gaat. Zelf houdt hij de huidige ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, en afgaande op zijn kennis en ervaring weet hij de juiste beslissingen te maken. Deze werkwijze wilt hij graag delen met zijn lezers. 

Kortom: Vastgoed Geheimen leert lezers niet alleen de basiselementen om te starten met investeren in vastgoed, maar biedt ook inspirerende mindset tips. Het ideale handboek voor elke starter op de vastgoedmarkt! 

[1] https://www.realestatemasterclass.nl/

Meer binnen de rubriek Beleggingen en investeringen