Laser ontharing steeds populairder

27 OKT 2021 10:54 | Kliniek aan de Maas

Laser ontharing wordt steeds populairder en is inmiddels een standaard geworden bij cosmetische behandelingen. Niemand wil tenslotte rondlopen met vervelende haartjes op zichtbare plekken. Laser ontharen is een vrijwel pijnloze manier om duurzaam te ontharen.

Kliniek aan de Maas heeft zich hierin gespecialiseerd en alle behandelingen worden op een zo veilig mogelijke manier uitgevoerd. Ze maken alleen gebruik van de hoogste kwaliteit materialen waardoor hun klantentevredenheid zeer hoog scoort.

Hoe werkt laser ontharing?

De naam geeft het zelf al aan, voor de behandeling wordt gebruikgemaakt van laser. De warmte die zich vormt door het licht van de laser zorgt ervoor dat de haarzakjes vernietigd worden en je duurzaam van die haartjes verlost bent. Omdat de laser toelaat heel specifiek te werken, gebeurt het opnemen van het licht enkel door de haarwortels zonder andere structuren of weefsels te beschadigen. Ongeveer een tweetal weken na de behandeling beginnen de haartjes uit te vallen en kan je het resultaat bewonderen. Meerdere beurten zijn nodig om alle haartjes op het juiste moment tijdens hun groeifase te kunnen behandelen.

De Soprano ICE Titanium Diodelaser die gebruikt wordt, biedt de mogelijkheid om zeer gericht te behandelen zonder bijwerkingen en met de best mogelijke resultaten tot gevolg.

Wat zijn de voordelen van laser ontharing met de Soprano ICE Titanium Diodelaser?

De laser ontharing is vrijwel pijnloos en dit zowel tijdens de behandeling zelf als erna. Je kan na de behandeling een lichte roodheid of gevoeligheid ervaren, maar dit gaat snel en vanzelf terug weg. In tegenstelling tot andere lasers gaat de behandeling met deze laser tot 40% sneller en kan je dit op ieder gewenst moment doen.

De laser ontharing met dit type laser is geschikt voor alle huidtypes. Ook mensen met een gebruinde en donkere huis komen zeker in aanmerking.

Voor wie is laser ontharing geschikt?

Slechts een heel kleine minderheid, 7 tot 9% van de bevolking, bekomt niet het gewenste resultaat, zij worden de non-responders genoemd. Er is geen manier om vooraf te weten te komen of jij tot die groep behoort, maar de kans op zich is al heel klein. Je doet er goed aan 3 behandelingen te laten uitvoeren, waarna je het resultaat kan evalueren en er desgewenst kan mee stoppen. Hoe uiteraard wel rekening met de 2 weken die de haartjes nodig hebben om uit te vallen.

Enkele veelgestelde vragen:

Is laser ontharing permanent?

Permanent is een term die binnen het ontharen niet meer gebruikt wordt. De ontharing is duurzaam in plaats van permanent omdat zich na verloop van tijd nieuwe haarzakjes kunnen ontwikkelen die ook opnieuw behandeld moeten worden. Laten we stellen dat 1 herhaalbehandeling per jaar de goede manier van opvolging is.

Wat kost een laser ontharing?

De kostprijs van de behandeling hangt af van de zone en dus van de oppervlakte die moet behandeld worden. Ook het aantal laserbeurten dat nodig is, heeft invloed. Door vooraf een intake te voorzien, kan een raming op maat gemaakt worden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Je houdt best rekening met 6 tot 10 behandelingen waarbij telkens een tussenperiode van 4 tot 8 weken aangehouden wordt. Daarna volstaat zoals aangegeven 1 behandeling per jaar om de nieuwe haarzakjes aan te pakken.

 

Dit is een origineel bericht van Kliniek aan de Maas

Meer binnen deze rubriek