Accountor stoot zijn outsourcingactiviteiten af aan Aspia

04 JUN 2024 13:28 | Accountor

Strategische stap maakt evolutie naar pure play softwareplatform mogelijk en onthult Finse en Scandinavische marktleider in financieel management en HR SaaS-oplossingen.

Accountor Holding Oy, onderdeel van de Accountor Group, is verheugd aan te kondigen dat het een overeenkomst heeft bereikt om haar volledige dochterondernemingen, waaronder de Accountor outsourcingactiviteiten, te verkopen aan Aspia, de toonaangevende leverancier van op technologie gebaseerde boekhoud-, salarisadministratie-, belasting- en adviesdiensten in Scandinavië.

Deze strategische verkoop markeert een belangrijke mijlpaal voor Accountor Group in het versterken van haar positie als de toonaangevende SME en zakelijke cloudsoftwarekampioen in Finland en de Scandinavische regio. Accountor Group biedt haar klanten een volledig pakket bedrijfskritische oplossingen voor financieel beheer en HR, door gebruik te maken van diepgaande domeinexpertise, een gedifferentieerd productportfolio, toonaangevende GenAI-mogelijkheden en zeer toegewijde medewerkers.

Met een lange geschiedenis die twee decennia omspant, heeft Accountor Outsourcing zich gevestigd als een betrouwbare partner voor bedrijven in heel Scandinavië. Aspia ziet deze overname als een kans om haar aanwezigheid in Scandinavië uit te breiden en haar leidende positie in Zweden te versterken als voorloper op het gebied van op technologie gebaseerde boekhoud-, salarisadministratie-, advies- en belastingdiensten. Dankzij Accountor Outsourcing kan Aspia een uitgebreide reeks diensten aanbieden, waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde technologie en expertise om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van klanten.

"We zijn verheugd Accountor Outsourcing in de Aspia-familie te verwelkomen. 1+1=3 is echt van toepassing aangezien deze bedrijven hun krachten bundelen om een dynamisch, gezamenlijk platform voor groei en innovatie te creëren. Door Aspia's expertise en marktleidende positie in Zweden te combineren met Accountor's uitgebreide ervaring in Finland en andere regio's, worden we de toonaangevende speler in Scandinavië." Aldus Ola Gunnarsson, CEO van Aspia. "We bereiden nu de weg voor in Scandinavië en Europa met een optimale combinatie van mensen en technologie."

Niklas Sonkin, President en CEO van Accountor Group, deelt deze positieve zienswijze: "De verkoop is een bewijs van Accountor's strategische focus op het optimaliseren van haar bedrijfsportfolio en het concentreren op kerngebieden waar zij de meeste waarde kan leveren. Wij geloven dat Aspia de perfecte thuisbasis is voor onze outsourcingactiviteiten, gezien hun reputatie op het gebied van uitmuntendheid en toewijding aan het succes van klanten. We zijn enorm trots op de reis die Accountor Outsourcing heeft ondernomen en de overname door Aspia is een bewijs van het harde werk en de toewijding van het team."

Beide partijen zetten zich in voor een soepele overgang voor werknemers, klanten en belanghebbenden.

De transactie is onderworpen aan bepaalde voorwaarden en zal naar verwachting op korte termijn worden afgerond.

Accountor

Accountor is gespecialiseerd in software en diensten voor financieel en HR-beheer. De groep heeft ongeveer 2300 experts in zes landen in dienst. Het is onze missie om onze klanten te helpen de mogelijkheden van moderne technologie en digitalisering te gebruiken in hun dagelijkse werk. Accountor neemt deel aan het Global Compact van de Verenigde Naties en houdt zich aan de op principes gebaseerde benadering van verantwoord ondernemen. Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Espoo in Finland.

www.accountor.com

Aspia

 Aspia is de toonaangevende zakenpartner die op technologie gebaseerde boekhoud-, salarisadministratie-, belasting- en adviesdiensten aanbiedt in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken.  Wij geloven in het moeilijke eenvoudig maken, in efficiëntie, in verandering, kennis en in aanwezig zijn waar onze klanten zijn.

www.aspia.se

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen