Oekraïense kinderen in Nederland ontvangen 8.000 boeken in hun moedertaal

14 MRT 2023 10:09 | Stichting On My Way UA

Het Boekraїne-project (onderdeel van de stichting On My Way UA) begint met het leveren van boeken voor Oekraïense kinderen in hun moedertaal. We hebben het over kinderen van 4 tot 14 jaar die in opvangcentra voor vluchtelingen wonen. Deze partij boeken is bestemd voor opvanghuizen in de regio's Leiden/Haaglanden, Amsterdam/Amstelland, Rotterdam en Utrecht. In maart begint het inpakken en daarna volgt het bezorgen van de boeken op de adressen waar ze nodig zijn.

Dit alles gebeurt dankzij de steun van vrijwilligers, de Oekraïense ambassade, ​gemeenten van verschillende provincies en donaties van de Rabobank. Lezen in de moedertaal is nu belangrijk voor Oekraïense kinderen in Nederland, zodat ze zich verbonden voelen met hun thuisland en ook hun leesvaardigheid en onderwijs kunnen ontwikkelen.

Vertegenwoordigers van het Boekraїne-project vertellen hier meer over tijdens een evenement voor Oekraïense kinderen en hun ouders op 25 maart om 16.00 uur (zaterdag) in het Ukrainian House, Pleinweg 196A, 3083 EV, Rotterdam. Het programma bevat ook een interessante zoektocht voor kinderen met geschenken, prijzen en iets lekkers.

Uitgenodigde deelnemers aan het evenement:

    1. Oekraïense kinderen en ouders

    2. Oprichter Stichting On My Way UA Marloes Pomp

    3. Een vertegenwoordiger van de gemeente Rotterdam

    4. Wethouder vermogen Rabobank (Rotterdam) Jaїr Thieme

    5. Coördinator van het Oekraïense Huis in Rotterdam Oksana Savchuk

    6. Coördinator van het Boekraїne-project Valeriia Sorochan

Meer over het Bokraїne-project op de Facebook-pagina (foto’s+video’s): https://www.facebook.com/profile.php?id=100088875010555

Meer foto’s en video’s hier: https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0P5GH8Mqs1cnV

Contactpersoon is Valeriіa Sorochan, coördinator van het Boekraїne-project /telefoonnummer: +31616921950 / voor app (Whatsapp, telegram, Viber): +380679057790 / e-mail: lera@boekraine.nl / profiel op LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/valeriia-sorochan-3309b919a Registratie voor het evenement is mogelijk via de communicatiemethode waar u voor kiest. Hartelijke groeten, Boekraїne projectteam

Meer binnen de rubriek Dagbladen