Een nieuwe start voor de groenere toekomst van Sollo

08 NOV 2023 10:00 | Sollo

ESS Zonnepanelen, in Limburg een bekende naam als het gaat om zonnepanelen, heeft een nieuwe naam. Afgelopen zaterdag werd op een klantevent, dat door ruim 700 klanten en andere geïnteresseerden werd bezocht, de nieuwe naam bekend gemaakt: Sollo. Deze nieuwe naam sluit beter aan bij de visie om groene energie voor iedereen in de toekomst toegankelijk te maken.

Klantevent

Sollo wil zich onderscheiden op de competitieve zonnepanelenmarkt. Dat doet het bedrijf al jaren door een band op te bouwen met klanten. “Zij worden opgenomen in de familie”, aldus Maureen Boelens, mede-oprichtster en eigenaresse. “En meerdere keren per jaar organiseren we events waar iedereen welkom is. Zie het als een blijk van waardering. We zorgen dus dat we betrokken blijven bij onze klanten en ze kunnen altijd bij ons terecht met vragen over hun zonnepanelen, of duurzaamheid in het algemeen.” 

Afgelopen zaterdag werd er weer zo’n klantevent georganiseerd. Er kwamen ruim 700 mensen op af, waaronder buurtbewoners, partners en klanten. “Veel meer dan verwacht”, aldus Maureen. Er werden spectaculaire prijzen weggegeven, zoals een laadpaal en een accupack. Ook was er een optreden van de Maastrichtse zanger Erwin Brepoels. Het belangrijkste moment van de middag was de onthulling van de nieuwe naam en huisstijl, die enthousiast werden ontvangen.

Toegankelijke groene energie

In 2023 is het tijd voor de volgende stap. De naam, website en huisstijl passen niet meer bij de innovatieve ambities. Met een nieuwe naam wordt een frisse start gemaakt. De doelstelling: duurzame energie toegankelijk maken voor iedereen. “Je kunt onze adviseurs zien als energie-adviseurs. In tegenstelling tot de meeste zonnepaneel-adviseurs willen ze niet per se iets verkopen: ze willen jou adviseren over de beste oplossing in jouw situatie”.

Familiebedrijf

Aan de naamsverandering ging veel vooraf. Begonnen als bouw- en installatieonderneming in de jaren negentig door Henri Boelens worden in 2007 de eerste zonnepanelen en warmtepompen geïnstalleerd in de omgeving van Sittard-Geleen. Al vanaf dat moment zijn zoon Bart en dochter Maureen betrokken bij het bedrijf. Zo ontstaat in 2010 ESS (Energy Saving Solutions, vanaf 2017 bekend als ESS Zonnepanelen). In 2018 nemen Bart en Maureen het bedrijf over van hun vader. De vraag naar zonnepanelen, zowel particulier als zakelijk, groeit enorm. In datzelfde jaar verhuisden ze naar een groter bedrijfspand en werd een eigen showroom ingericht. Hiermee werden de eerste stappen gezet naar een unieke bedrijfsvoering waarbij de klant centraal staat. 

De vraag naar een duurzamere toekomst blijft groeien. Sollo zal zich daarom breed inzetten op het leveren van hoogwaardige zonnepanelen, innovatieve energiesystemen en klantgerichte diensten. 

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen