Onderzoeksresultaten & marktontwikkelingen jeugd, voeding & gezondheid tijdens Just Eat It

24 SEP 2024 17:01 | Brightlands Campus Greenport Venlo

 Op donderdag 10 oktober, tijdens De Week van Ons Eten, vindt het symposium ‘Just Eat It’ plaats op Brightlands Campus Greenport Venlo, georganiseerd door Kokkerelli & Stichting Kids University for Food & Health, Universiteit Maastricht en Brightlands Campus Greenport Venlo. Gedurende het symposium komen de laatste onderzoeksresultaten, trends, kennis- en marktontwikkelingen rondom jeugd, voeding en gezondheid aan bod.

Het symposium Just Eat It bestaat uit diverse plenaire sessies met interessante sprekers zoals Dr. Jaap Seidell, Dr. Frans Folkvord en Dr. Alie de Boer. Daarnaast worden er workshops aangeboden, van onderwerpen als mediagebruik bij jongvolwassenen ten opzichte van voeding tot verandering in gedrag ten opzichte van gezond eten. Ook vindt het een SLAB (smaaklab) plaats, de Kokkerelli Kids Community zal aan de slag gaan in de keuken. 

Een gezonde nieuwe generatie

Kokkerelli gaat voor een ‘gezonde nieuwe generatie’, deze missie komt dan ook terug tijdens het symposium. Een van de sprekers, Dr. Jaap Seidel, is universiteitshoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zijn onderzoek is gericht op de rol van leefstijl bij het voorkomen van chronische ziektes. Hierin heeft hij zich specifiek verdiept in de oorzaken en gevolgen van overgewicht.

Workshops

De deelnemers hebben de keuze om deel te nemen aan diverse workshops, allemaal gericht op het thema gezonde voeding bij de jeugd. Zo geeft Dr. Roel Hermans een workshop over ‘verandering in gedrag t.v. gezond eten’. Tijdens deze workshop zal het gaan over gedrag en verandering. Gezonde eetkeuzes maken – waarom is dit voor veel mensen makkelijker gezegd dat gedaan?  Gezonde keuzes faciliteren en stimuleren – richten op individu én omgeving aan de hand van de 9 gedragsbepalers. 

Over Brightlands

Op Brightlands Campus Greenport Venlo werken ondernemers, wetenschappers en studenten samen aan onderzoek op het gebied van gezonde en duurzame voeding, agritech, future farming en de biocirculaire economie. De campus is onderdeel van Brightlands, een open innovatie-community van vier campussen waar 30.000 mensenwerken aan innovaties op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en digitalisering.

Over Kokkerelli & Stichting Kids University For Food & Health

Kokkerelli & Kids University for Food & Health is een onafhankelijke stichting met ANBI-status. Kokkerelli werkt sinds 2011 aan een gezonde nieuwe generatie. Dit doet Kokkerelli door kinderen te laten ervaren en leren dat gezond eten leuk, lekker en goed voor ze is, zodat ze de rest van hun leven gezonde keuzes maken. De ambitie van Kokkerelli is om een duurzame bijdrage te leveren aan een gezond eetpatroon van kinderen.


Mocht u, als pers aanwezig willen zijn tijdens deze dag, kunt u zich accrediteren door een mail te sturen naar daphne.zanders@brightlands.com

Meer binnen de rubriek Voeding, drank en horeca