ExpressVPN verlaat India door nieuwe antiprivacywet

28 JUN 2022 08:05 | Unusual Enterprise B.V.

BRITSE MAAGDENEILANDEN—Naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen voor VPN's die in India worden geïntroduceerd, heeft ExpressVPN aangekondigd dat het haar servers in India heeft verwijderd.

Harold Li, vice-president van ExpressVPN, zegt: “Een nieuwe datawet in India verplicht alle VPN providers om gebruikersinformatie ten minste vijf jaar te bewaren. Het ligt voor de hand dat ExpressVPN dat niet zal doen en daarom sluiten we onze VPN servers in India. We weigeren te allen tijde de gegevens van onze gebruikers in gevaar te brengen.”

“Logs zijn niet alleen in strijd met ons beleid, we hebben onze VPN servers ook specifiek ontworpen zodat ze geen logs kunnen bijhouden, onder andere door enkel op RAM geheugen te draaien. Het is onwaarschijnlijk dat datacenters dit beleid en onze serverarchitectuur onder deze nieuwe regelgeving kunnen faciliteren. We hebben dus geen andere keuze dan om al onze fysieke VPN servers in India te sluiten.”

“Als een bedrijf dat zich richt op het beschermen van online privacy en vrijheid van meningsuiting, zal ExpressVPN zich blijven inzetten om gebruikers verbonden te houden met het open en gratis internet in alle privacy en vrijheid, ongeacht waar ze zich bevinden. Dit probleem is nieuw noch uniek in het huidige geopolitieke landschap, waardoor we snel hebben kunnen handelen en onze infrastructuur hebben kunnen aanpassen om de integriteit van onze VPN diensten te behouden.”

Voor wie nog steeds verbinding wil maken met VPN locaties in India, biedt ExpressVPN twee virtuele serverlocaties: India (via Singapore) en India (via het VK).

U kunt er meer over lezen in onze blogpost:

https://www.expressvpn.com/nl/blog/expressvpn-weigert-gegevensvereisten-en-verwijdert-vpn-servers-in-india/ 

Wat is een virtuele server? 

Bij een virtuele server komt het geregistreerde IP adres overeen met het land waarmee u wilt verbinden, terwijl de server zich fysiek in een ander land bevindt. Waar nodig wordt gebruikgemaakt van virtuele servers voor snellere, betrouwbaardere verbindingen. De serverlocatie "India (via VK)" van ExpressVPN is al meerdere jaren actief.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen