Weekendweer: zacht met soms zon, vooral zondag een tijd droog

18 OKT 2024 08:05 | Weeronline

Het weekend begint wisselvallig met op zaterdag vooral in het oosten wat regen. In de loop van de dag wordt het droger en schijnt af en toe de zon. Met maxima van 15 tot 17 graden is het zacht. Zondag verloopt een lange tijd droog met zon wolken, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe en in de avond volgt wat regen. Met 16 tot 18 graden blijft het zacht.

Vrijdag verloopt in het westen grijs en zo nu en dan is een spatje regen mogelijk. In de loop van de dag is het overal droog en in het oosten zijn perioden met zon. Het wordt 17 tot 20 graden.

Zaterdag: in de ochtend regen, ’s middags droger

In het oosten is het bewolkt en kunnen we in de ochtend perioden met regen verwachten. In het westen en mogelijk ook het midden van het land is het droog. Er zijn veel wolkenvelden en zo nu en dan schijnt in het westen even de zon. Bij een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidwesten wordt het 15 tot 17 graden. In de middag blijft het in het oosten vaker droog, al kan nog wel een enkele bui voorkomen.

Zondag: nog een tijd droog

Vooral in de ochtend en aan het begin van de middag schijnt van tijd tot tijd de zon. Geleidelijk wordt de bewolking vanuit het westen dikker. Het wordt 16 tot 18 graden en er staat een matig wind uit het zuiden tot zuidwesten. De paraplu hebben we pas in de avond nodig. Vooral in het westen kan dan wat (lichte) regen vallen. In het oosten blijft het mogelijk droog. In het westen wordt de wind matig tot vrij krachtig en aan de noordwestkust kan het tijdelijk hard waaien.

Volgende week opnieuw zacht

Maandag begint mogelijk vrij nat als een regengebied over het land trekt. De dagen daarna nemen de neerslagkansen snel af en zou het zomaar een paar dagen geheel droog kunnen blijven. De temperatuur blijven aan de hoge kant voor de tijd van het jaar met maxima die dagelijks boven de 15 graden uitkomen. Als het zonnetje daarbij schijnt is het heerlijk najaarsweer.

Het bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/18-10-2024-weekend-weer

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws