Weekverwachting: aangename zomerweek

04 AUG 2024 11:50 | Weeronline

Het is komende week aangenaam zomerweer. De eerste dagen stroomt warmere lucht naar onze streken en dinsdag is de warmste dag van de week met 26 tot lokaal 30 graden. In de nacht naar woensdag en woensdagochtend trekken buien over het land en deze buien verdrijven de warmte. De rest van de week schijnt de zon flink en is het over het algemeen droog. De temperatuur stijgt naar 22 tot 25 graden.

Op deze zondag schijnt geregeld de zon, maar is ook vrij veel sluierbewolking zichtbaar en geleidelijk komen stapelwolken tot ontwikkeling. Geen stralend zonnige dag, maar wel een dag om heerlijk buiten te zijn. De temperatuur ligt tussen 21 en 23 graden en er waait een zwakke tot matige noordwestenwind.

Warme zomerdagen

De nieuwe week beginnen we maandag met zon en sluierwolken. In de middag komen landinwaarts stapelwolken tot ontwikkeling, maar deze groeien nergens uit tot een bui. Er waait een zwakke, aan zee soms matige zuiden- tot zuidwestenwind en daarmee wordt warme lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar 23 graden in het westen en lokaal 27 in het oosten.

Dinsdag wordt het nog warmer en is het de warmste dag van de week. De maxima liggen tussen 26 graden in het westen en lokaal 30 in het zuidoosten. Op veruit de meeste plaatsen is het 28 of 29 graden. Het weerbeeld laat opnieuw de zon zien en het blijft droog. Door een wat hogere luchtvochtigheid voelt het drukkend warm aan.

Buien verdrijven de warmte

In de nacht naar woensdag en woensdagochtend trekken buien van west naar oost over het land en daarbij is ook onweer mogelijk. Deze buien verdrijven de warmte en woensdagmiddag is het 22 tot 25 graden. Daarmee is de temperatuur heel normaal voor de tijd van het jaar en vooral woensdagmiddag schijnt geregeld de zon. Ook donderdag schijnt de zon en is het 22 tot 25 graden.

Aangenaam zomerweer

De dagen daarna is het heel aangenaam zomerweer. De zon schijnt dagelijks flink, maar er zijn ook stapelwolken zichtbaar en soms is een bui niet helemaal uitgesloten. Over het algemeen en op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. De temperatuur komt dagelijks uit op waarden tussen 22 en 27 graden. De hoogste temperaturen zijn voor het zuidoosten van het land en de lagere waarden vinden we in de kustgebieden en op de Waddeneilanden.

Het is de hele week goed weer om buiten te zijn, maar let wel op de zonkracht. Deze is de hele week 5 tot 6 en dat betekent dat de onbeschermde huid, afhankelijk van het huidtype, met 15 tot 30 minuten kan verbranden.

Het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/4-8-2024-weekverwachting

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws