Verspreid over het land dichte mist

07 SEP 2024 06:23 | Weeronline

Verspreid over het land komt deze ochtend nevel of mist voor en lokaal kan dit hinderlijk zijn voor het verkeer. Vooral in het oosten is op dit moment sprake van dichte mist met zichtwaarden minder dan 200 meter. In de loop van de ochtend verdwijnt de mist op de meeste plaatsen.

Op meerdere plekken in het land is mist of nevel ontstaan. Regionaal is ook sprake van dichte mist met zichtwaarden minder dan 200 meter. Vooral in het oosten is op dit moment sprake van dichte mist. In Enschede zijn tot nu toe de laagste zichtwaarden gemeten met slechts 72 meter zicht. Op dit moment geldt een code geel voor de provincies Gelderland, Overijssel, en Drenthe. De mist kan verkeersbelemmerend zijn. Op de meeste plaatsen lost de mist vrij snel op, naarmate de zon hoger aan de hemel komt te staan. Op een enkele plek kan de mist tot halverwege de ochtend blijven hangen, vooral in het zuidwesten en oosten is dit het geval.

Na een grijze start volop zomers

Een groot gedeelte van de dag verloopt vervolgens zonnig en daarbij wordt het zeer warm voor de tijd van het jaar met 24 tot lokaal 28 graden. In de avond en nacht naar zondag trekken vervolgens enkele regen- en onweersbuien over het land die de warmte verdrijven.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws