Emigratie stijgt 32% in 2 jaar in 'War for Talent' met steeds aantrekkelijker aanbod.

02 APR 2024 08:35 | EmigratieBeurs

Buitenlandse bedrijven werven in hun 'War for Talent' actief Nederlands talent met steeds aantrekkelijker aanbod, blijkt uit hun aanwezigheid op de 26e editie van de EmigratieBeurs, 6 en 7 april in Expo Houten (Utrecht). De aangeboden regelingen bestaan uit financiële vergoedingen voor verhuiskosten, taalcursussen, belasting kortingen, hulp bij het zoeken van geschikte scholen voor de kinderen en ondersteuning bij de huisvesting. Voor veel beroepen van hoog tot laag wordt de rode loper uitgelegd in het buitenland.

Landen steeds creatiever in 'War for Talent'

Zo kent Zweden het "Target Mobility Scheme" en "LIKE" - Language is the Key. Hierbij worden specifieke beroepsgroepen in gezondheidszorg, techniek en horeca, extra financieel ondersteund bij een vertrek naar Zweden. Frankrijk kent het "het régime fiscal des impatriés", dat onder andere gebruikt wordt voor het werven van personeel in de gezondheidszorg. Duitsland dat tot 2035 maar liefst 7 miljoen vacatures moet vullen werkt met een "Beachäftigungsverordnung" en een punten systeem voor niet EU ingezetene, om mensen in techniek, handel en dienstverlening te werven.

Canada dat door Corona, met 500.000 werknemers achterloopt in de werving van getalenteerde immigranten, zoekt niet alleen hoogopgeleiden in de techniek, maar ook vrachtwagen chauffeurs. Daarnaast is Canada op de hoogte, dat Nederland agrariërs uitkoopt. De Canadese provincie Nova Scotia werft  actief Nederlandse boeren om te helpen bij hun immigratie. Gewilde nieuwkomers worden geholpen via de "Express Visa Service".

Woningnood drijft Nederlanders over de grens

Bekende vertrekredenen voor emigratie zijn de zucht naar een betere kwaliteit van leven aangejaagd door de overbevolking, immigratiecrisis en de verslechterende mentaliteit in Nederland. Inmiddels geeft ook de nijpende woningnood een extra reden om Nederland de rug toe te keren.

Emigratie stijgt 32% in 2 jaar

In 2021 emigreerden 145.330 Nederlanders, na Corona in 2022 vertrokken 173.469 emigranten. In 2023 vertrokken 192.469 emigranten een aantal dat men pas in 2030 had verwacht. De emigratie is stijgt daarmee 32% in 2 jaar door de  toenemende (arbeids)mobiliteit, aangejaagd door een combinatie van vergrijzing, krappe arbeidsmarkt binnen en buiten Europa, toerisme, internationale studenten en binnenlandse kwaliteitsfactoren zoals overlast door overbevolking (woningnood, verslechterende infrastructuur), mentaliteit etc.

EmigratieBeurs 2024 - 1 miljoen vacatures

Buitenlandse bedrijven en overheden presenteren zich nadrukkelijk op 6 en 7 april tijdens de 26e editie van de EmigratieBeurs in Expo Houten (Utrecht). Op deze beurs ontmoeten 12.000 toekomstige Nederlandse emigranten 250 actief wervende buitenlandse bedrijven en overheden met 1 miljoen vacatures. Bezoekers met beroepen uit alle sectoren oriënteren zich op het ruime aanbod van werken, wonen, ondernemen en studeren in het buitenland.

U bent van harte welkom op de EmigratieBeurs op 6 en 7 april in Expo Houten (Utrecht), open van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie over de ontwikkelingen in Emigratie, dit persbericht en de EmigratieBeurs kunt u contact opnemen met Beursmanager Tom Bey via tom@emigratiebeurs.nl of 0643 887 846. Website: www.emigratiebeurs.nl
Blijf op de hoogte binnen deze rubriek
Andere persberichten of expertquotes van deze organisatie:

Dit is een origineel bericht van EmigratieBeurs

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen