Tosyalı Sulb is begonnen met de investering van 's werelds grootste Dri Complex in Libië

19 JUL 2024 15:01 | DHA

Tosyalı, een wereldwijde producent van groen staal, breidt zijn investeringen strategisch uit over drie continenten, van Europa tot Afrika en Azië. In lijn met deze toekomstgerichte strategie hebben Tosyalı en Libya United Steel Company for Iron and Steel Industry (SULB) een overeenkomst getekend voor de bouw van 's werelds grootste DRI-complex in Benghazi, Libië.

Tosyalı, een wereldwijde producent van groen staal, is na zijn investeringen in Turkije, Algerije, Senegal, Angola en Spanje gestart met een nieuwe investering in staal van wereldklasse in Benghazi/Libië. 

Tosyalı zet zijn wereldwijde groei voort door zijn investeringsgeografie uit te breiden naar drie continenten en breidt zijn invloedssfeer in het Middellandse Zeegebied verder uit met Benghazi / Libië, dat eerder werd betreden met Algerije.

De voorzitter van Tosyalı Holding, Fuat Tosyalı, zei na de ceremonie: “We zijn verheugd om onze investeringen uit te breiden naar de mediterrane kusten van Afrika, een prioritaire investeringsregio die we jaren geleden met vooruitziende blik hebben geïdentificeerd en ons op hebben gericht. Door ons te richten op staal met toegevoegde waarde op basis van lokale productie, creëren onze regionale investeringen een positieve economische, ecologische en sociale impact door waarde, werkgelegenheid, ontwikkeling en welzijn te stimuleren in de landen waar we actief zijn. We zijn erg blij dat we onze expertise en capaciteiten op het gebied van staalproductie met toegevoegde waarde naar Benghazi/Libië kunnen brengen met dit nieuwe complex, waar we het grondonderzoek en de engineering hebben afgerond en waar de bouw en montage de komende dagen zullen starten. Ik ben ervan overtuigd dat we een pioniersrol zullen vervullen bij de transformatie van de Libische staalindustrie in een ecosysteem dat voldoet aan de wereldwijde behoeften van de staalindustrie door de productie van hoogwaardige, groene staalproducten met een lage koolstofuitstoot, waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde technologie, innovatie en R&D in de geïntegreerde faciliteit die we zullen oprichten. Ik hoop dat deze overeenkomst ten goede zal komen aan beide bedrijven en aan ons bevriende en broederlijke land, Benghazi / Libië.” 

Na de ceremonie zei Ahmed Gadalla, voorzitter van Libya United Steel Company for Iron and Steel Industry (SULB), over zijn gevoelens en gedachten: “We zijn verheugd en trots om een cruciale stap te zetten naar de industrialisatie van Benghazi/Libië en de ontwikkeling van de staalindustrie door samen te werken met Tosyalı, een wereldwijde staalproducent en leider in groen staal op drie continenten. Deze overeenkomst zal beide groepen helpen een grote stap voorwaarts te maken en de economische banden tussen Benghazi/Libië en Turkije nog meer te versterken. Deze investering zal Benghazi/Libië positioneren als een belangrijke speler in de wereldwijde staalproductie en zal een aanzienlijke impact hebben op groen staal en decarbonisatie. Ik hoop dat beide bedrijven en Benghazi/Libië zullen profiteren van deze grote wereldwijde investering, na de snelle vooruitgang die we hebben geboekt in ons partnerschap.”

De grootste DRI-installaties ter wereld, met een totale capaciteit van 8,1 miljoen ton

Met de overeenkomst richten de twee bedrijven een gloednieuw bedrijf op met de naam Tosyalı-SULB in Benghazi/Libië. Het project van Tosyalı SULB omvat een reeks belangrijke investeringen die aanzienlijk zullen bijdragen aan de ontwikkeling van de industrie in Benghazi/Libië, met name de ontwikkeling van de ijzer- en staalsector en de werkgelegenheid. Als onderdeel van het investeringsproject zullen 's werelds grootste DRI-fabrieken worden gebouwd, met een totale capaciteit van 8,1 miljoen ton. Deze fabrieken zullen worden uitgerust met MIDREX Flexi DRI-technologie, die ook wordt gebruikt in Tosyalı Algérie. Met deze technologie kan de fabriek werken op waterstof, een schone energiebron, waardoor het een van 's werelds toonaangevende bases voor groene staalproductie wordt. De investeringen voor de eerste fase van het geïntegreerde ijzer- en staalcomplex, met een capaciteit van 2,7 miljoen ton, zullen onmiddellijk beginnen. De fabriek zal voorzien in de behoefte van de nabije regio en Europa aan HBI (Hot Bricket Iron) voor groen staal en tegelijkertijd de positie van Tosyalı als wereldwijde producent van groen staal verder versterken. Wanneer deze investering is voltooid, wordt Tosyalı de grootste leverancier op de internationale markt voor de levering van HBI (Hot Bricket Iron), het primaire tussenproduct dat het meest nodig is in het groene transformatieproces.

Meer binnen de rubriek Economie en geld