Accenture en NVIDIA versnellen wereldwijde AI-adoptie bij bedrijven

02 OKT 2024 14:06 | Accenture
  • Nieuwe Accenture NVIDIA Business Group ondersteunt bedrijven wereldwijd met 30.000 getrainde professionals om processen te vernieuwen en AI-oplossingen op schaal te implementeren
  • Het Accenture AI Refinery-platform versnelt de inzet van op maat gemaakte AI-oplossingen met de volledige NVIDIA AI-stack
  • Nieuwe AI Engineering Hubs in Europa, Azië en Noord-Amerika ondersteunen grootschalige AI-projecten
  • Succesvolle inzet van autonome AI-agenten in Accentures marketingafdeling zorgt voor versnelling en kostenbesparingen

Accenture en NVIDIA kondigen vandaag hun samenwerking aan om bedrijven wereldwijd te helpen sneller en efficiënter AI-oplossingen te implementeren. De oprichting van de Accenture NVIDIA Business Group, ondersteund door 30.000 getrainde professionals, stelt bedrijven in staat hun processen te moderniseren en AI-technologieën op schaal in te zetten. Dit leidt tot een grotere innovatiekracht, hogere productiviteit en kostenbesparingen.

De samenwerking komt op een moment van sterke groei in de vraag naar AI-oplossingen. In het afgelopen boekjaar genereerde Accenture alleen al $3 miljard aan omzet met generatieve AI. De nieuwe Accenture NVIDIA Business Group maakt gebruik van het AI Refinery™️-platform om bedrijven te helpen sneller op maat gemaakte AI-oplossingen te ontwikkelen en te implementeren, waardoor bedrijfsprocessen geoptimaliseerd worden en data veilig beheerd kan worden. De volledige NVIDIA AI-stack, bestaande uit geavanceerde software en hardware, ondersteunt bedrijven bij het bouwen en schalen van krachtige AI-modellen.

Accenture en NVIDIA lanceren AI Business Group

Accenture combineert zijn diepgaande kennis van bedrijfsprocessen met NVIDIA’s toonaangevende AI-technologie. Dit partnerschap stelt bedrijven in staat om AI effectief te integreren in hun kernactiviteiten, terwijl ze tegelijkertijd nieuwe mogelijkheden op het gebied van automatisering en innovatie verkennen. Bedrijven zullen profiteren van snellere innovatie, verbeterde productiviteit en een concurrentievoordeel in een snel veranderende markt.

"Samen met NVIDIA stellen we bedrijven in staat hun AI-implementatie te versnellen en tegelijkertijd hun manier van werken fundamenteel te vernieuwen," zegt Rob Knigge, Country Managing Director van Accenture Nederland. "Het AI Refinery-platform biedt bedrijven de mogelijkheid sneller te innoveren en nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen die bijdragen aan duurzame groei."

Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA, voegt hieraan toe: "AI zal bedrijven in staat stellen om innovatie op grotere schaal en sneller te realiseren. Het platform van NVIDIA, Accenture's AI Refinery en onze gecombineerde expertise zullen bedrijven en landen helpen deze transformatie te versnellen, wat leidt tot ongekende productiviteit en groei."

AI-agenten automatiseren bedrijfsprocessen

De Accenture NVIDIA Business Group richt zich ook op het ontwikkelen van autonome AI-agenten, systemen die zelfstandig werken en beslissingen nemen op basis van vooraf ingestelde doelen, zonder menselijke tussenkomst. Dit stelt bedrijven in staat repetitieve taken te automatiseren en volledige bedrijfsprocessen te optimaliseren, wat resulteert in efficiëntere operaties en verbeterde besluitvorming.

Zo heeft Accenture samen met Indosat Group, een toonaangevende telecomprovider in Indonesië, een innovatieve AI-oplossing gelanceerd die bedrijven helpt AI veilig en effectief te implementeren. Vooral in de financiële sector verhogen deze oplossingen de winstgevendheid en efficiëntie in een concurrerende markt.

Nieuwe AI-hubs ondersteunen wereldwijde groei

Accenture introduceert daarnaast de NVIDIA NIM Agent Blueprint, een geavanceerde technologie die bedrijven helpt hun productieprocessen te automatiseren met behulp van robots. Deze oplossing wordt toegepast bij Eclipse Automation, een Accenture-bedrijf gespecialiseerd in productieautomatisering. Bedrijven kunnen hierdoor hun productie flexibeler en sneller organiseren, wat leidt tot een 50% snellere afronding van productontwerpen en een 30% kortere doorlooptijd. Dit levert aanzienlijke kostenbesparingen op en versnelt het productieproces voor industriële klanten wereldwijd.

Om de groeiende vraag naar AI-oplossingen te ondersteunen, opent Accenture nieuwe AI Engineering Hubs in steden zoals Londen, Singapore, Tokio en Málaga. Deze hubs bieden gespecialiseerde technische expertise en helpen bedrijven wereldwijd bij het opschalen van AI-oplossingen, waardoor ze sneller kunnen profiteren van de nieuwste AI-ontwikkelingen en hun concurrentiepositie versterken.

AI versnelt marketingprocessen bij Accenture

Accenture past zijn eigen AI-oplossingen ook intern toe. In de marketingafdeling gebruikt het bedrijf autonome AI-agenten om campagnes sneller en efficiënter te ontwikkelen. Dit heeft geleid tot een kostenbesparing van 6% en een 25-55% snellere lancering van marketingcampagnes.

Rob Knigge benadrukt: "In Nederland zien we een groeiende vraag naar AI-oplossingen in sectoren zoals gezondheidszorg, financiële dienstverlening en de industriële sector. Met deze samenwerking tussen Accenture en NVIDIA kunnen we lokale bedrijven ondersteunen in het versnellen van hun digitale transformatie en het versterken van hun concurrentiepositie."

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media