Honderden aanmeldingen voor eerste editie van Daikin Warmste Winterdag

02 FEB 2023 08:41 | Fonds Gehandicaptensport Nederland

Fonds Gehandicaptensport organiseert samen met Daikin de eerste editie van de Daikin Warmste Winterdag. Dit evenement met maar liefst 400 deelnemers vindt a.s. zondag 5 februari plaats in Thialf, Heerenveen. Schaatshelden en vrijwilligers zetten zich deze dag in om mensen met een beperking en hun familie en vrienden een onvergetelijke dag te bezorgen.

Schaatsspektakel

Er is van alles te beleven tijdens deze dag. De deelnemers krijgen een warming-up door een bekende oud-schaatsster Barbara de Loor, ze kunnen een Elfsteden parcours schaatsen onder begeleiding van de Sven Kramer Academy, er is een photobooth, de Daikin mascotte ‘Pompie’ loopt rond, het dweilorkest vermaakt iedereen met muziek en als kers op de taart mogen de deelnemers kijken naar de wedstrijden van de Daikin NK Afstanden met alle bekende schaatstoppers.

Sport verandert je leven

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor mensen met een beperking dicht bij huis mogelijk te maken. Want sport verandert je leven op zoveel verschillende manieren. Het zorgt voor plezier, vriendschap en vertrouwen. Het geeft prachtige herinneringen, het gevoel van geluk en de moed om grenzen te verleggen.

“We zijn hartstikke trots dat Daikin, als hoofdsponsor van schaatsend Nederland, onze missie om voor 2030 sport voor iedereen toegankelijk te maken, steunt. Samen met een groot aantal vrijwilligers én met de andere sponsor Univé zorgt Daikin ervoor dat honderden kinderen samen met hun familie een onvergetelijke dag beleven. Vaak is het namelijk lastig om met het hele gezin iets actiefs te ondernemen omdat niet altijd alle faciliteiten geschikt zijn. Tijdens de Daikin Warmste Winterdag wordt aan iedereen gedacht!”, aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. “Met dit evenement willen Fonds Gehandicaptensport en Daikin de bezoekers een onvergetelijke schaatsdag bezorgen, waarbij we het voor iedereen mogelijk maken om te schaatsen én de topsport van dichtbij te beleven.

Daikin NK Afstanden

De strijd om de Nederlandse titels bij het Daikin NK Afstanden barst weer los van 3 tot en met 5 februari. Welke schaatsers weten zich te kronen tot Nederlands kampioen en kwalificeren zich voor de ISU WK Afstanden in Thialf? Alle deelnemers aan de Daikin Warmste Winterdag zijn getuige en mogen samen met hun vrienden en familie zondag 5 februari de topschaatsers aanmoedigen.

Het projectmanagement van de Daikin Warmste Winterdag wordt verzorgd door Fonds Gehandicaptensport in samenwerking met sportmarketingbureau House of Sports.  

Voor vragen over het evenement kunt u contact opnemen met Ellen Taal, 06-22873107 of via ellen@fondsgehandicaptensport.nl Voor algemene informatie over Fonds Gehandicaptensport kunt u terecht bij Gwen Verhaegh, 06-48120240 of gwen@fondsgehandicaptensport.nl

Meer binnen deze rubriek