WePlay Ventures lanceert grootste EU versnellingsprogramma voor gamewereld start-ups

26 APR 2023 12:31 | Unusual Enterprise B.V

WePlay Ventures heeft het grootste gameversnellingsprogramma van Europa gelanceerd. De gamestudio’s worden tijdens het programma van drie maanden getraind op diverse aspecten van gameontwikkeling. Nadat de studio’s het programma hebben voltooid, kan er in ze geïnvesteerd worden. 

WePlay Ventures, dat onlangs ook actief is geworden in Europa en Centraal-Azië, heeft samen met belangrijke spelers in de gamewereld het grootste gameversnellingsprogramma van Europa gelanceerd. Beginnende gameontwikkelaars die games maken voor mobiel, pc, console en Web3-platforms in Europa, Centraal-Azië en Turkije kunnen zich voor het programma aanmelden. 

Tijdens het programma van drie maanden ontvangen de studio’s training op het gebied van financiën, bedrijfsontwikkeling en -strategie. Op technisch gebied is er aandacht voor ontwikkeling, game art en game design. Ze kunnen professionals uit de sector ontmoeten en leren van hun ervaringen. De gamestudio’s die het programma afronden krijgen de mogelijkheid om hun games te testen bij aansprekende speluitgevers en ontvangen investeringen van WePlay Ventures.

Fysieke werkplekken in 13 landen

Het gameversnellingsprogramma is in samenwerking met de grootste gamebedrijven van Europa ontwikkeld. Dankzij de nadruk op de beste investerings- en uitgavemogelijkheden steekt dit programma ver boven de rest uit. Met dit programma willen we de deelnemers in de regio stimuleren kennis uit te wisselen en samen te werken. Het programma zal zich voornamelijk online afspelen, maar in 13 landen zullen er ook fysieke werkplekken beschikbaar zijn. Welke landen dat zijn en meer informatie het programma zelf wordt binnenkort bekendgemaakt.

Ons doel is om veelbelovende maar onderschatte gamestudio’s te vinden”

Bora Koçyiğit, managing partner van WePlay Ventures, vertelt dat hij en zijn collega's lang aan dit programma hebben gewerkt en ze er enthousiast over zijn: “Bij WePlay vinden we het belangrijk om beginnende gamestudio’s op alle mogelijke manieren te ondersteunen. We zien dat deze studio’s strategische en financiële begeleiding nodig hebben. Dit gegeven vormt de basis van ons versnellingsprogramma.” 

“Samen met marktleiders in de Europese gamewereld hebben we naar ons idee een gameversnellingsprogrammaontwikkeld dat in de toekomst zal uitgroeien tot het grootste programma van Europa. We weten zeker dat dit programma de verwachtingen zal overtreffen en de gehele game-industrie in de regio kan helpen”, voegt hij toe.

Klik hier om u aan te melden en het programma te bekijken.

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media