Dit onontdekte Gelderse talent met miljoenen streams is klaar om Nederland te veroveren

10 MRT 2023 11:42 | Xplo Music B.V.

24-jarige singer-songwriter Robin Storm scoorde in 2020 miljoenen streams met zijn single Duly Love. Hij kon toen (door de lockdown) zijn succes niet opvolgen met optredens. Hierdoor is hij voor velen nog niet bekend, maar daar gaat verandering in komen. Achter de schermen heeft de veelbelovende zanger hard gewerkt aan zijn repertoire en er staat veel op de planning in 2023! Vrijdag 10 maart is Robin Storm zijn nieuwe single Don’t Hide Your Tears uit! Deze track is onderdeel van zijn debuut-EP, die in september van dit jaar wordt uitgebracht. Daarover volgt binnenkort meer...

Don’t Hide Your Tears

“Een hoopvol troostlied met een unieke soul- en popsound”, zo zou Robin Storm zijn nieuwe plaat in en paar woorden samenvatten. De single is geïnspireerd door een vroegere liefde die zich anders naar de buitenwereld toe gedroeg dan naar Storm. “Met dit liedje wil ik jongeren een hart onder de riem steken. Het is beter om gewoon te uiten wat je voelt, dan je te verstoppen achter je perfect-uitziende Instagram feed”, legt hij uit. Het lied geeft een positieve vibe. Dit komt door de combinatie van up-tempo drums, moderne popgeluiden, warme soulelementen en een spot-on songtekst die perfect aansluit bij de karakteristieke stem van Robin Storm. Don't Hide Your Tears is live ingespeeld door Sten van Tongeren (drums), Rick Linzel (toetsen), Ivan Schoelink (bas) en Jane Loois (backings). Vervolgens is de track tot in detail afgewerkt door producers Ruben van der Velde en Daan van Dreumel.

Stilte vóór de Storm

Robin Storm (officieel Storm Ritsema van Eck) is geboren in Rotterdam, maar sinds zijn derde woonachtig op verschillende plekken in Gelderland. Hij studeerde in 2017 af na het voltooien van de studie Podiumkunsten: Muziek aan het Rijn IJssel in Arnhem, waar hij momenteel woont. De talentvolle zanger maakt al zijn hele leven muziek. Het begon met zingen, daarna volgden piano, gitaar en drums. In de loop der jaren ontdekte Storm dat hij het zingen en schrijven van eigen muziek het állerleukste vindt om te doen. Hij heeft veel uurtjes doorgebracht samen met zijn gitaar en zo heeft Storm een unieke sound gecreëerd. Storm maakt easy-listening soul- en popmuziek met invloeden van jazz en r&b. Met ruim 100.000 maandelijkse luisteraars op Spotify is Robin Storm klaar om in 2023 te laten horen wat hij met zijn goudeerlijke lyrics, loepzuivere stem en ritmische roots in zijn mars heeft.

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur