Ondanks de kou een hartverwarmende KPN Schaatsvriendendag

26 FEB 2017 15:37 | Fonds Gehandicaptensport Nederland


Vandaag vond de 8e KPN Schaatsvriendendag plaats in Biddinghuizen met ruim 1700 deelnemers. Jongeren en volwassenen met een lichamelijke, verstandelijke, auditieve of visuele beperking, schaatsen met familie en vrienden bij Flevonice.



Er waren verschillende activiteiten op het ijs met bekende schaatsers als Marianne Timmer, Barbara de Loor en Christijn Groeneveld. Ook konden de mensen kennismaken met andere sporten op het ijs, zoals curling, sledge-hockey en priksleeën. Met muzikale optredens, zoals het wereldberoemde dweilorkest “Kleintje Pils”, maakte het tot een unieke dag voor de gehandicaptensport.



Christijn Groeneveld

Het was mooi om te zien dat Groeneveld, die in 2014 een ruggenwervel brak, tijdens een training in Inzell, zich ook op het ijs heeft laten zien. Hij leeft nu voornamelijk vanuit zijn rolstoel, lopen kan hij wel, maar in beperkte mate. Zelfstandig fietsen en autorijden is daarentegen geen probleem meer. "Ik word niet meer iedere dag wakker met de gedachte dat ik niet goed kan lopen", aldus Groeneveld.



Doel

Het doel van het Fonds Gehandicaptensport is dat sporten voor iedereen met een handicap structureel mogelijk wordt. Tijdens de KPN Schaatsvriendendag worden alle barrières waar mensen met een lichamelijke, auditieve of visuele handicap bij het sporten tegenaan lopen, weggenomen. De dag bewijst daarmee welke impact sport kan hebben, het geeft zelfvertrouwen en draagt bij aan de zelfredzaamheid.



Directeur Fonds Gehandicaptensport, Nike Boor gaf aan: “We zijn hartstikke trots dat KPN haar naam aan de Schaatsvriendendag verbindt. Samen met de andere sponsors, Univé, Plantina, Sportlife, Flevonice, de KNSB en Ice-World, maken zij deze dag mogelijk. “Met dit evenement wilde we de bezoekers allereerst een mooie dag bezorgen, waarbij we het voor iedereen mogelijk maken om te schaatsen. Voor de mensen zonder handicap is het goed om zich te realiseren wat de uitdagingen én oplossingen zijn bij gehandicaptensport. Wat dat betreft droeg dit evenement op twee fronten bij aan onze doelstelling.”


 

Noot voor de redactie Voor meer informatie kan je contact opnemen met anouk@fondsgehandicaptensport.nl / 06-24221572 Foto’s : https://drive.google.com/drive/u/0/folders/0BxAaiB7IW2OnNUZ3d0ZjOXlOdUE Video’s: https://www.facebook.com/supportervansport/videos/1228481470605264/ https://www.facebook.com/supportervansport/videos/1228537913932953/

Meer binnen de rubriek Invaliditeit en revalidatie