Skywell-distributeur Ulu Motor en Skyworth overeengekomen om batterijfabriek te openen

03 JUL 2023 14:53 | B2Press B.V.

Ulu Motor is een dochteronderneming van de Ulubaslar Group en Skyworth is de fabrikant van elektrische voertuigen van Skywell. De ultramoderne productiefaciliteit voor batterijen zal gevestigd worden in Türkiye. De fabriek, met een geavanceerde 800 + 4C architectuur, zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 in bedrijf worden genomen.

Skyworth, het moederbedrijf van Skywell, versterkte vorig jaar zijn positie in de wereldwijde markt door een batterijfabriek van 1,2 GWh in de provincie Jiangsu, China, te openen. Het complex beslaat 22.000 vierkante meter en herbergt een batterijmodule en twee productielijnen voor batterijpakketten. In het besef van het investeringspotentieel in Türkiye heeft het bedrijf een partnerschap aangegaan met Ulu Motor om een 'Batterij Ontwikkelings- en Productiefaciliteit' in Türkiye op te zetten.

Met de productie van batterijen in de nieuwe fabriek zal de laadcapaciteit van de batterijen toenemen van 120 kW naar 480 kW, waardoor een oplading van 80% mogelijk is in slechts 8 minuten. Bovendien zal deze batterijproductie en investering niet alleen voertuigbatterijen omvatten, maar ook batterijen met energies opslagsystemen. Het 'Energy Storage Battery System' zal energieopslag mogelijk maken uit zonne-energie.

Een Gedurfde Stap naar Europa

Het model Skywell ET5 is een opmerkelijke elektrische SUV geworden en was in 2022 een van de best verkochte auto's in Türkiye. Met zijn krachtig ontwerp, snellaad-batterijtechnologie, een bereik van maximaal 642 km in stedelijke gebieden, semi-autonome rijmogelijkheden en een batterijgarantie van 8 jaar of 150.000 km, heeft Skywell zichzelf gevestigd als een belangrijke speler op de Europese markt voor elektrische voertuigen.

Het succesvolle verkoopresultaat van Skywell's eerste model, de volledig elektrische ET5, in Türkiye heeft geleid tot aanzienlijke groei en activatie van het hoofdkantoor in China. Dankzij het snelle succes van Ulu Motor in de verkoop, wordt het grootste deel van het management en de distributie van Skywell in totaal 15 landen, voornamelijk in Europa, nu afgehandeld door het Turkse bedrijf.

Skyhouse, meer dan een showroom

Skywell's exclusieve ervaringscentra, bekend als Skyhouse en geïntroduceerd door Ulu Motor, bieden meer dan alleen een autoshowroom. Klanten die Skyhouse bezoeken, kunnen tijd doorbrengen in speciale ervaringsgebieden en toegang krijgen tot vergaderruimtes, terwijl ze ook profiteren van kortingen op oplaadmogelijkheden via ZES DC-oplaadpunten. Deze service is niet beperkt tot Turkije, maar is gericht op alle 15 landen waar Ulu Motor actief is als distributeur.

Meer binnen de rubriek Auto’s en motoren