Tineke Ceelen ontmoet Dr Denis Mukwege in Congo

05 SEP 2019 10:36 | Stichting Vluchteling

Een jaar na Nobel Vredesprijs toekenning

Tineke Ceelen ontmoet Dr Denis Mukwege in Congo

Een jaar na toekenning van de Nobel Vredesprijs aan gynaecoloog dr Mukwege ontmoet Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling hem in zijn ziekenhuis in het oosten van Congo. 

In het door ebola bedreigde Bukavu spreken beiden over het afgelopen jaar en hoe Stichting Vluchteling in de toekomst de samenwerking kan bestendigen en uitbreiden. 

Stichting Vluchteling steunt zowel het werk van de Congolese arts als de inspanningen van Nadia Mourad om Jezidi vrouwen en meisjes in het noorden van Irak weer op de been te helpen. Mourad ontving samen met dr Mukwege de Nobel Vredesprijs. 

In steeds meer landen waar door oorlog mensen op de vlucht slaan, staat verkrachting als oorlogswapen hoog op de agenda, en Stichting Vluchteling pleit er samen met haar partners voor dat daders tot de orde worden geroepen en berecht. 

Komend weekend start Stichting Vluchteling een nationale campagne om aandacht te vragen voor het lot van Jezidi’s, en roept landen en regeringen op om medische zorg en ondersteuning van trauma’s op te schroeven.

Voor meer informatie over de ontmoeting met dr Mukwege en de campagne voor hulp aan verkrachte vrouwen die in Congo en Irak hulp behoeven, en een gesprek met mevrouw Ceelen per telefoon in Congo, en vanaf vrijdagochtend in Nederland, kunt u terecht bij de persvoorlichter van Stichting Vluchteling: Gerard van Mourik, gerardvanmourik@vluchteling.nl en mobiel & Whatsapp 0624531848.

Meer binnen de rubriek Internationaal nieuws