Zomervakantie weerbericht: opleving van de temperatuur

03 JUL 2024 07:36 | Meteovista

De zomervakantie is deze week van start gegaan en van zomerse taferelen is absoluut geen sprake. De komende dagen blijft het nog fris en wisselvallig zomerweer, maar komend weekend volgt een weersverbetering. De neerslagkansen nemen af en de temperatuur zet weer een stijgende lijn in. Volgende week kan het zelfs weer zomers warm worden. Langdurig stabiel zomerweer lijkt er echter niet in te zitten.

Vooral de temperaturen zijn deze dagen aan de lage kant. Normale waarden voor de tijd van het jaar liggen tussen 19 en 24 graden. Deze woensdag wordt het slechts 15 tot 17 graden. In de Ardennen wordt het op sommige plekken niet veel warmer dan een graad of 12 en dan is zelfs midden op de dag een dikke trui geen overbodige luxe. Daarbij is het ook nog eens wisselvallig met perioden van regen. Donderdag valt de temperatuur weer wat hoger uit en nemen de neerslagkansen af. Vrijdag is het overwegend droog en met 18 tot 21 graden al een stuk aangenamer.

Weersverbetering in de maak

Dit weekend loopt de temperatuur verder op en zien we dat de temperatuur in bijna heel het land weer de 20 graden passeert. Alleen vlak aan zee en in de Ardennen is het met 17 tot 19 graden minder warm. Daarbij is het weerbeeld licht wisselvallig. Zaterdag begint met buien in combinatie met een stevige wind uit het zuidwesten. In de loop van de dag is het op de meeste plaatsen droog en breekt de zon af en toe door. Zondag lijkt geheel droog te verlopen met flink wat ruimte voor de zon. Het is dan heerlijk weer om buiten iets te ondernemen, want er staat ook weinig wind.

Volgende week mogelijk flink warmer

Goed nieuws voor vakantiegangers in eigen land, want de tweede week van deze zomervakantie ziet er een stuk gunstiger uit! Mogelijk wordt het halverwege volgende week terug zomers warm. De hoogste temperaturen verwachten we in De Kempen. Hier kan het woensdag zelfs 27 graden worden.

De eerste helft van de week is het vaak droog met geregeld zonneschijn en dus is het heerlijk vakantieweer. Een enkele bui behoort wel tot de mogelijkheden, maar grote hoeveelheden lijken niet aan de orde. Vanaf donderdag neemt de kans op stevige regen- en onweersbuien toe, al is de exacte koers en timing van deze buien op deze termijn nog uiterst onzeker.

Stabiel zomerweer ver te zoeken

Van langdurig stabiel zomerweer lijkt echter geen sprake. De windrichting lijkt richting het volgende weekend weer richting het westen tot zuidwesten te draaien, waardoor de temperatuur weer inlevert en ook de buienkans weer toeneemt. 

Het online bericht: https://www.meteovista.be/nieuws/3-7-2024-zomervakantie-weerbericht-belgie

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws