Sjors Sportief presenteert WK-pool voor kinderen

08 NOV 2022 17:00 | Cultuur- & Sportstimulering Nederland

Het is een unicum: een gratis WK-pool speciaal voor kinderen. Om het naderende WK voetbal voor basisschoolleerlingen nog leuker te maken, komt het bekende stimuleringsproject Sjors Sportief met dit initiatief. Daarbij kunnen kinderen heel makkelijk de wedstrijden van het WK voorspellen.

Nu het WK 2022 nadert, schieten de voetbalpooltjes als paddenstoelen uit de grond. Maar een pool speciaal voor kinderen? Die was er nog niet. Om de voetbalpret onder basisschoolleerlingen tijdens het WK te vergroten, presenteert Sjors Sportief zijn eigen WK-pool. De opzet is uniek en richt zich volledig op kinderen en hun leerkrachten, bijvoorbeeld via een grote poster met het speelschema.

Plezier centraal

“Door de laagdrempelige opzet kunnen alle kinderen meedoen”, vertelt Gijs van der Lee van Cultuur- & Sportstimulering Nederland, de bedenkers van Sjors Sportief. “Voor het invullen van de WK-pool hoef je absoluut geen voetbalfanaat te zijn. Plezier staat centraal! Meedoen is gratis en de leerlingen maken kans op een flinke stapel sportieve prijzen.”

Onderlinge poule

De Sjors WK-pool heeft nog een extra dimensie. Kinderen kunnen het onderling namelijk opnemen tegen hun vriendjes, klasgenoten en familie. Zo kunnen leerkrachten eenvoudig een onderlinge poule aanmaken om te ontdekken wie de meestervoorspeller wordt van de klas of zelfs de hele school.

Zo doe je mee

Meedoen is volgens Van der Lee supereenvoudig. “Ga naar SjorsWKPoule.nl en maak een account aan. Vervolgens kun je op een speelse manier de uitslagen bepalen van een aantal WK-wedstrijden. Daarna voorspel je het finaleschema. Als extraatje krijg je tussendoor ook nog leuke bonusvragen!”

Over Sjors Sportief

In ruim 150 gemeentes in Nederland heeft Sjors Sportief zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig – en vaak gratis – kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht? Dan kunt u contact opnemen met Gijs van der Lee van Cultuur- & Sportstimulering Nederland: 06 18 68 63 93.
Blijf op de hoogte binnen deze rubriek
Andere persberichten of expertquotes van deze organisatie:

Dit is een origineel bericht van Cultuur- & Sportstimulering Nederland

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Sport